Parkų lankytojo bilietai leis tapti saugomų teritorijų bičiuliais

Gandrams žadinant pavasarį naujai atraskite Parnidžio kopą, nendrines skulptūras Nerijoje, labiausiai žinomą gamtos paminklą Stelmužės ąžuolą ar į Pasaulio biosferos rezervatų tinklą neseniai įtrauktą Žuvintą.

Gandrams žadinant pavasarį naujai atraskite į Pasaulio biosferos rezervatų tinklą neseniai įtrauktą Žuvintą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gandrams žadinant pavasarį naujai atraskite į Pasaulio biosferos rezervatų tinklą neseniai įtrauktą Žuvintą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gandrams žadinant pavasarį naujai atraskite labiausiai žinomą gamtos paminklą Stelmužės ąžuolą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gandrams žadinant pavasarį naujai atraskite labiausiai žinomą gamtos paminklą Stelmužės ąžuolą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 29, 2021, 4:10 PM

Su Žemės diena prasidėjus astronominiam pavasariui didžiausias šalyje bilietų platintojas „Bilietai.lt“ kviečia tapti saugomų teritorijų bičiuliais ir lankytis Lietuvos nacionaliniuose parkuose.

Gamtą mylintys piliečiai, kuriems rūpi išsaugoti kraštovaizdžio vertybes, nuo šiol gali įsigyti Parkų lankytojo bilietą, atversiantį galimybes aplankyti keturis Lietuvos nacionalinius ir 28 regioninius parkus.

Už Parkų bilietus gautos lėšos bus skiriamos saugomose teritorijose esančių rekreacinių vietų, pažintinių takų ir stovyklaviečių tvarkymui.

„Džiaugiamės, kad šiltėjant orams, su Parkų lankytojo bilietu galime atverti nacionalinių ir regioninių parkų vartus. Pradėję bendradarbiavimą su Valstybine saugomų teritorijų tarnyba prie Aplinkos ministerijos, galime ne tik pakviesti į pačius gražiausius Lietuvos gamtos kampelius, bet ir prisidėti prie saugomų teritorijų tvarkymo“, – sako „Bilietai.lt“ direktorė Inga Petravičiūtė.

Bendrovės „Bilietai.lt“ nuo šiol platinamas Parkų lankytojo bilietas leis lankytis Aukštaitijos, Dzūkijos, Kuršių nerijos ir Žemaitijos nacionaliniuose parkuose bei Anykščių, Asvejos, Aukštadvario, Biržų, Dubysos, Dieveniškių istoriniame, Gražutės, Kauno marių, Krekenavos, Kurtuvėnų, Labanoro, Metelių, Nemuno deltos, Neries, Nemuno kilpų, Pagramančio, Pajūrio, Panemunių, Rambyno, Salantų, Sartų, Sirvėtos, Tytuvėnų, Varnių, Veisiejų, Ventos, Vištyčio ir Žagarės regioniniuose parkuose.

Vienkartinis Parkų lankytojo bilietas (galiosiantis 5 dienas) lankytis viename valstybiniame parke kainuoja 1,29 Eur.

Vieno mėnesio Parkų lankytojo bilietas lankytis viename valstybiniame parke kainuoja 5,29 Eur.

Visų (4 nacionalinių ir 28 regioninių) valstybinių parkų vieno mėnesio Parkų lankytojo bilietas kainuoja 10,31 Eur.

Metinis visų minėtų valstybinių parkų Parkų lankytojo bilietas kainuoja 20,29 Eur. Vienerių metų visų minėtų valstybinių parkų šeimos Parkų lankytojo bilietas kainuoja 25,29 Eur.

Gautos lėšos už Parkų lankytojo bilietą bus skiriamos gamtos objektų, rekreacinių teritorijų priežiūrai, tvarkymui, informacinių stendų atnaujinimui, šiukšlių išvežimui, taip pat švietėjiškai gamtosauginei veiklai vykdyti – lankstinukams, gamtos maršrutų aprašymams, gamtos pamokoms.

Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba ir valstybinių parkų direkcijos savo internetinėse svetainėse teikia išsamią informaciją apie parduotų Parkų lankytojo bilietų skaičių, taip pat lėšų, gautų už parduotus bilietus, panaudojimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?