Jurginų karaliene vadinama Virginija laimę išbandė tarptautiniame konkurse: prizų nelaimėjo, tačiau nusiminti neskuba

Skaistgirių kaime gyvenančią Virginiją Gasiūnaitę drąsiai galima vadinti jurginų karaliene. Jos kolekcijoje yra apie tūkstantį du šimtus veislių jurginų iš įvairių pasaulio vietų.

Gėlių karaliene vadinama V.Gasiūnaitė. <br>R.Ančerevičiaus nuotr. 
Gėlių karaliene vadinama V.Gasiūnaitė. <br>R.Ančerevičiaus nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Raimonda Mikučionytė, JP.lt

Oct 18, 2021, 10:08 AM

Skaistgirietė jurginų augintoja didžiuojasi, kad šiais metais jos net penkios jurginų veislės dalyvavo Parc Floral de Paris organizuojamame tarptautiniame jurginų veislių konkurse.

Šis konkursas – vienas reikšmingiausių Europoje: kiekvienais metais čia dalyvauja svarbiausi Europos ir Amerikos veisėjai, o apdovanotos veislės sparčiai populiarėja visame pasaulyje.

Virginija sako, kad tokiame konkurse dalyvavo pirmą kartą ir sulaukusi žinios iš Paryžiaus nenusiminė, kad jos auginti jurginai nelaimėjo jokio prizo.

„Nieko nelaimėjau. Grand Prix laimėjo prancūzas, o kitos prizinės vietos skirtos jau seniau išvestoms jurginų veislėms. Lietuviai neužėmė jokios prizinės vietos, bet nesame nusiminę. Dalyvavimas konkurse – daugiau žaidimas. Nėra ko nusiminti.

Džiaugiuosi vien dėl to, kad buvau pastebėta ir pakviesta dalyvauti reikšmingame konkurse. Juk ne kiekvieną jurginų augintoją kviečia dalyvauti“, – linksmai kalbėjo V.Gasiūnaitė ir sakė, kad, jeigu gaus kvietimą, tarptautiniame konkurse dalyvaus ir kitąmet.

V.Gasiūnaitė su savo išaugintais jurginais dalyvauja ne vienoje parodoje.

„Šiais metais dalyvavau parodoje Šiauliuose ir kasmetinėje Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės bibliotekoje rengiamoje parodoje. Labai džiaugiausi, kad buvau pakviesta dalyvauti tarptautiniame jurginų konkurse Paryžiuje. Ten išsiunčiau savo selekcijos penkių veislių jurginus.

Paryžių pasiekė ‚Patricija‘, ‚Auksė‘, ‚Ryto suktinis‘, ‚Migla‘ ir vadinamoji ‚Lietuviška blondinė‘, – jurginų augintoja pristatė veisles, dalyvavusias konkurse Prancūzijos sostinėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.