Gamtos burtai: kaip atsiprašyti kiekvieno nuskinamo augalo

Astrologė Vaiva Budraitytė atvira širdimi pripažįsta, kad pasitiki gamtos burtais. Jos spintos visada pilnos. Priklausomai nuo sezono, kiekviename plastikiniu maišeliu nuo kenkėjų uždengtame stiklainyje, vis kitos vaistažolės ir miško gėrybės. Garsi astrologė ir būrėja laidos „Miško balsas“ kūrybinę grupę pasitinka savo namuose Vilniuje, kur ji priima visus, ieškančius patarimo dėl savo sveikatos ar ateities.

Gamtos burtai: kaip atsiprašyti kiekvieno nuskinamo augalo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gamtos burtai: kaip atsiprašyti kiekvieno nuskinamo augalo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-08 14:24

„Turiu sudžiovintų beržo lapelių, kurie buvo rinkti tam tikru mistiniu metu ir yra skirti ypatingoms ligoms gydyti, turiu baltosios notros, kuri tinka stipriems uždegimams gydyti, turiu grybų mišinio, kuriame yra ir musmirių“ – rodydama savo pačios surinktas ir džiovintas miško gėrybes, vardija Vaiva.

Vaiva Budraitytė visą savo gyvenimo patirtį sudeda į žolelių mišinius, kuriuos paruošia į tam skirtas veganines kapsules. Vaiva sako, jog net ankstyvą pavasarį miškas yra dosnus ir galime pradėti rinkti miško gėrybes. „Galime rinkti beržų pumpurus. Kuo jaunesnis pumpurėlis, tuo poveikis bus stipresnis. Beržų pumpurų nuoviras valo kepenis, inkstus, skatina šlapimo pašalinimą iš organizmo. Svarbiausia, kad ši priemonė išvalo organizmą nuo gleivių,“ – patirtimi dalinasi astrologė.

Dar vienas augalas, kurį Vaivos įsitikinimu lietuviai dažnai užmiršta – tai pušis. Ieškoti reikėtų ir mažųjų pumpurų, spygliukų ir net šakelių. Tai pirmas vaistas peršalus, taip pat tinka sąnarių skausmui gydyti bei pagerina regėjimą. Moterims Vaiva turi atskirą patarimą – ji primygtinai siūlo nepraeiti pro šalaviją. „Šalavijas žaliuoja visą žiemą, galima net nukasus sniegą, pasiruošti šalavijo užpilą, jis tinka ne tik sureguliuoti hormoninius svyravimus, bet ir piktosioms dvasioms nuo namų atbaidyti“, – sako Vaiva, kurios namuose šalavijo rastume visuomet.

Velykiniu periodu garsi astrologė siūlo rinkti vadinamųjų kačiukų pumpurus, kurie ne tik gražūs, bet ir naudingi. Jų arbata suteikia energijos, subalansuoja organizmą bei gausi vitaminų. O pasirodžius pirmajai sulai, anot V. Budraitytės, nė vienas lietuvis nebeturėtų eiti į parduotuvę, o visą savaitę pakaktų gerti tik sulą, nes tiek daug naudingų medžiagų niekur kitur nėra.

„Su medžiais reikia kalbėtis, atsiprašyti prieš laužiant šakelę, lapelius rinkti rankomis ir švelniai. Tik tuomet augalų gydymo galios bus stipresnės,“ – pataria Vaiva Budraitytė.

Laidoje „Miško Balsas“ sužinosime, kas yra medžių amžiaus grąžtas ir kaip jis naudojamas. „Foros“ specialistai miškų savininkams paaiškins, kokias su miškininkyste susijusias paslaugas jie suteikia. „Tai miško inventorizacija, miškotvarkos projekto parengimas, biržės atrėžimas, miško kirtimo leidimas, medienos ruoša bei medienos pardavimas“, – visas paslaugas vardija „Foros“ bendraįkūrėjas Tadas Palaima.

Kaip elgtis su miško paukščiais, kokia jų kūno temperatūra, kodėl negalima jų maitinti mums įprastu maistu, jau šį šeštadienį, 16.30 laidoje „Miško balsas“ per „Lietuvos ryto“ televiziją papasakos ornitologas Juozas Miškinis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: impact Investments and nlocking Growth