Į Skinderiškio parką plūsta lankytojai: pražydo magnolijų žiedai

Kėdainių rajone esančiame Skinderiškio parke – pavasario ženklai. Po truputį jau ima žydėti parko puošmenomis vadinami magnolijų žiedai. Su kiekviena diena parke daugėja lankytojų. Tuo metu prižiūrėtojai prašo tausoti parką, nešiukšlinti, elgtis kultūringai, kad visiems čia būtų malonu ir gera.

Šiuo metu parke skleidžiasi pirmieji magnolijų žiedai, jų kasdieną vis daugiau, kaip ir lankytojų.<br>A.Bielienės ir R.Užkuraitienės nuotr.
Šiuo metu parke skleidžiasi pirmieji magnolijų žiedai, jų kasdieną vis daugiau, kaip ir lankytojų.<br>A.Bielienės ir R.Užkuraitienės nuotr.
A.Bielienės ir R.Užkuraitienės nuotr.
A.Bielienės ir R.Užkuraitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Dimitrijus Kuprijanovas, rinkosaikste.lt

May 3, 2022, 2:15 PM

Pirmieji žiedai

Krakių seniūnas Ernestas Barčas sakė, kad šiuo metu parke skleidžiasi pirmieji magnolijų žiedai, jų kasdieną vis daugiau, kaip ir lankytojų.

„Dienos vis šyla, nors naktys dar šaltos. Tačiau magnolijos jau po truputį žydį.

Tiesa, iškart pastebime, kad parke jau ir lankytojų daugėja. Žmonės kasmet laukia magnolijų žydėjimo ir čia atvyksta iš visos Lietuvos. Parkas atviras visiems“, – kalbėjo E.Barčas.

Gegužę daugiau

Seniūnas akcentavo, kad magnolijos Skinderiškio parke šiandien atrodo nedrąsiai besiskleidžiančios, tad jis siūlo apsilankymą parke planuoti gegužės mėnesį.

„Tuomet galėsite apžiūrėti visu grožiu išsiskleidusias magnolijas ir bundančią žalumą. Tik prašome elgtis kultūringai, būti šio krašto svečiais, nešiukšlinti, nelaužyti augalų, negadinti inventoriaus ir poilsio zonų.

Viskas skirta jums, bet gerbkime parko kūrėjų ir puoselėtojų bei prižiūrėtojų triūsą“, – prašė seniūnas.

Sutvarkytas ir paruoštas

Skinderiškio parką prižiūri ir puoselėja miškų urėdija, seniūnijos, bendruomenės, aktyvūs kraštiečiai bei savanoriai.

Balandžio gale prasiskleidusios magnolijos žydės keletą savaičių. Prižiūrėtojai žino, kad šiemet, kaip ir kasmet, lankytojų bus gausybė.

O jų antplūdžiui ruoštasi – buvo sugrėbti lapai, sutvarkyta aplinka, infrastruktūra. Visi sodinimai, šienavimai, tvarkymai vyksta miškų urėdijos dėka.

Įkūrė K.Kaltenis

Skinderiškio parką įkūrė ir ilgą laiką puoselėjo miškininkas Kęstutis Kaltenis, kuris ne kartą sakė, kad šis rojaus kampelis skirtas visiems žmonėms, mylintiems ir norintiems pažinti, suprasti gamtą, gamtos grožį.

Magnolijų K.Kaltenis parke pasodino visą tūkstantį, tai buvo dovana Lietuvos tūkstantmečio proga. Parko įkūrėjas sako, kad magnolijos yra nepaprastai gražūs medžiai, o pražydę stebina savo įspūdingais žiedais.

Magnolijų rūšių ir porūšių čia begalė, jas parko įkūrėjas atsivežė iš viso pasaulio. Kiekvienos rūšies atsiradimas Skinderiškyje turi ir savąją istoriją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.