Dembavos gyventojams tenka bristi per pievas

Į naujienų portalo JP redakciją kreipėsi nuolat Dembavoje besilankanti Aldona (vardas pakeistas, tikrasis – redakcijai žinomas). Ji prašė padėti, kad nuo Medelyno autobuso stotelės link gyvenvietės vedantis takelis būtų nušienautas.

Dembavos gyventojams tenka bristi per pievas.<br>R.Ančerevičiaus nuotr. 
Dembavos gyventojams tenka bristi per pievas.<br>R.Ančerevičiaus nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Barvičiūtė, jp.lt

Jul 3, 2022, 9:50 AM

Moteris tvirtino, kad šiemet žolė dar nė sykio nebuvo pjauta, todėl einant šiuo takeliu gyventojai arba sušlampa kojas, arba apsivelia pienių pūkais, o baisiausia – kad čia veisiasi erkės, todėl vaikščioti tampa dar labiau pavojinga.

Velžio seniūnijos seniūnas Andrius Viržaitis paaiškino: prioritetas skiriamas reprezentacinėms seniūnijos vietoms, o takeliai, kuriuos išmynė patys gyventojai, bus šienaujami įprastiniu grafiku, tai yra 3–4 kartus per sezoną.

Vargsta ne pirmus metus

Aldona pasakojo, kad Dembavoje ji bene kasdien lanko žmones. Iš miesto iki čia ji atvažiuoja autobusu. Išlipa Medelyno stotelėje ir iki Dembavos medelyno gyvenvietės keliauja žolėmis apaugusiu takeliu. Ji tvirtino, kad maždaug 25 arų pievos plote takelis yra išklotas plytomis, tačiau juo eiti – misija neįmanoma.

„Tas takas stovi turbūt nuo tarybinių laikų. Juo į mokyklą vaikšto vaikai, eina senukai ir iš darbų grįžtantys žmonės. Einu ir aš. Rytais būnu iki kelių šlapia. Dieną, kai nebėra rasos, aplimpu pienių pūkais. Mano ūgis 170 cm, sulenkiu ranką per alkūnę ir užsikabinu tašę, kad nesušlaptų jos dugnas.

Kiekvieną kartą apsižiūriu, ar kokia erkė neįsisegė, ir taip vargstam nebe pirmus metus. Takas visada apžėlęs, šiemet čia dar nė karto nešienauta. Tai negi mes seniūno turim nuolat prašyti ir maldauti, kad jis pasirūpintų apaugusia žole“, – piktinosi Aldona.

Sutaupo 100 metrų

Velžio seniūnijos seniūnas Andrius Viržaitis sakė suprantantis gyventojų skundus, tačiau pažymėjo, kad šiuo takeliu vaikšto tie, kurie nori sutaupyti 100 metrų.

„Tuo takeliu žmonės tiesiog nukerta kampą. Jei eitų normaliu taku – Guobų gatve ir Pajuosčio plentu, tokių problemų nekiltų, bet per aplinkui eiti nenori“, – sakė seniūnas.

Anot A.Viržaičio, artimiausiu metu šioje vietoje žolė bus nušienauta, o darbai ateityje bus numatyti pagal įprastą grafiką, tai yra žolė bus pjaunama tris keturis kartus per sezoną.

„Tokia tvarka jau daug metų. Visų pirma dėmesį skiriame reprezentacinėms ir viešųjų erdvių vietoms. Dažnai ir nuolat žolė pjaunama Velžyje, Liūdynės parke, Staniūnų gyvenvietės pradžioje, Dembavos vaikų žaidimo aikštelėje. Kitose vietose žolės pjovimo darbai vyksta rečiau arba pagal poreikį“, – paaiškino seniūnas ir pažymėjo, kad šalia gyventojų išminto takelio esanti žemė priklauso valstybei – Nacionalinei žemės tarnybai, bet ji tikrai neatvažiuos ir žolės neišpjaus. Todėl, kad gyvenvietėje būtų gražu, rūpinasi pati seniūnija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.