Portugalija kovoja su miškų gaisrais tęsiantis karščio bangai

Apie 1,5 tūkst. ugniagesių sekmadienį grūmėsi su miškų ir krūmynų gaisrais karščio bangos alinamos Portugalijos centrinėje ir šiaurinėje dalyje.

 Gaisras Portugalijoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Gaisras Portugalijoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 10, 2022, 9:20 PM, atnaujinta Jul 11, 2022, 9:54 AM

Gaisrai keliuose rajonuose siaučia nuo ketvirtadienio, o penktadienį ir šeštadienį buvo pranešta apie kilusius beveik 250 gaisrų.

Oro temperatūra Portugalijoje šią savaitę vietomis buvo viršijusi 40 laipsnių Celsijaus ir prognozuojama, kad artimiausiomis dienomis kaitra dar padidės.

Mokslininkai sako, kad ekstremalesni ir dažnesni oro reiškiniai, įskaitant karščio bangas ir miškų gaisrus, yra susiję su klimato kaita.

Portugalijos vyriausybė dėl gaisrų visoje šalyje paskelbė nepaprastąją padėtį.

Civilinės saugos agentūra pranešė, jog su gaisrais Oremo, Pombalio ir Karazeda de Ansiaineso savivaldybėse kovoja apie 1,5 tūkst. ugniagesių. Į pagalbą buvo pasitelkti šimtai karių.

Medikų pagalbos, daugiausia dėl kvėpavimo sutrikimų ar nuovargio, prireikė daugiau kaip dešimčiai ugniagesių ir maždaug 20 civilių.

Ministras pirmininkas Antonio Costa dėl gaisrų atšaukė planuotą kelionę į Mozambiką. Tuo tarpu vyriausybė Europos Sąjungos (ES) paprašė aktyvuoti bendrąjį civilinės saugos mechanizmą, kuris Portugalijai leis pasinaudoti dviem Ispanijoje dislokuotais vandens bombonešiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.