Vilniaus rajone piktybiškai naikinami medžiai: prašo gyventojų nelikti abejingais

Vilniaus rajono savivaldybės Kraštotvarkos skyrius praneša, kad pastaruoju metu pastebimas piktybinis medžių naikinimas Vilniaus rajono savivaldybės teritorijoje. Per pastarąjį mėnesį dėl pažeistų medžių pranešimai gauti iš Buivydžių, Pagirių bei Maišiagalos seniūnijų.

​Vilniaus rajono savivaldybės Kraštotvarkos skyrius praneša, kad pastaruoju metu pastebimas piktybinis medžių naikinimas Vilniaus rajono savivaldybės teritorijoje.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
​Vilniaus rajono savivaldybės Kraštotvarkos skyrius praneša, kad pastaruoju metu pastebimas piktybinis medžių naikinimas Vilniaus rajono savivaldybės teritorijoje.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vilniaus rajono savivaldybė

Jun 26, 2023, 4:33 PM

Maišiagalos miestelyje, Algirdo g. (prie mokyklos), pranešta apie sausą liepą, kuri pernai dar žaliavo – specialistams nuvykus į vietą, pastebėta, kad medžio kamiene įgręžtos apie centimetro skersmens skylės. Greičiausiai, šioje vietoje piktavaliai ir pažeidė medį.

Pažeisti medžiai su išgręžtomis skylėmis rasti ir Buivydžių bei Pagirių seniūnijose, kur buvo gauti pranešimai dėl džiūstančių medžių kapinėse ir prie daugiabučių.

„Pastebėjus įtartinus asmenis ar įtartinus veiksmus prie medžių, prašome kuo skubiau informuoti pareigūnus, fiksuoti įvykio aplinkybes, kad šiose ir kitose rajono vietose nuo piktybiškų veiksmų nenukentėtų sveiki medžiai“, – sako Kraštotvarkos skyriaus vedėja Andželika Komarovska.

Primename, kad pagal Administracinio nusižengimo kodekso 281 str. 2 d. neteisėtas želdinių naikinimas gali užtraukti administracinę atsakomybę, baudą asmenims nuo 60 iki šešių 600 eurų, o juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 80 iki 900 eurų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.