S. Gentvilas: kitąmet Skinderiškio dendrologinis parkas bus sutvarkytas

Antradienį aplinkos ministras Simonas Gentvilas su darbo vizitu lankėsi Kėdainiuose. Susitikime su rajono savivaldybės meru Valentinu Tamuliu ir gyventojais ministras aptarė šio rajono gyventojams opiausias problemas, kurių viena – Skinderiškio dendrologinio parko tvarkymo darbai, praneša Aplinkos ministerija.

S.Gentvilas.<br>D.Labučio/ELTA nuotr.
S.Gentvilas.<br>D.Labučio/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-07-25 14:16

Kaip susitikime teigė kėdainiškiai, nors parkas pasižymi itin didele sumedėjusių augalų rūšių įvairove, čia auga tūkstančiai skirtingų rūšių medžių ir krūmynų, tačiau parkui būtini tvarkymo darbai.

Reaguodamas į gyventojų nuogąstavimus, ministras patikino, kad kitąmet čia bus rengiamos parko tvarkymo akcijos, tad jis bus atgaivintas.

„Valstybinių miškų urėdija turbūt galėtų kitąmet pradėti darbus parke, tam skiriame finansavimą. Kitąmet atvažiuokime į Skinderiškio dendrologinį parką ir suorganizuokime keletą aplinkos tvarkymo akcijų“, – sakė S. Gentvilas.

Anot ministerijos, susitikime su vietos bendruomene ministras aptarė ir planuojamą šioje vietovėje statyti vėjo jėgainių parką ir nuramino gyventojus, kad jų interesai nenukentės – bus daromas poveikio aplinkai vertinimas, su kuriuo bendruomenė galės susipažinti. Ministras atkreipė dėmesį, kad atstumai nuo bokšto iki gyvenamųjų namų yra padidinti, ir pabrėžė, kad už pagamintas kilovatvalandes bendruomenė gaus ir finansinių įplaukų savo aplinkai gerinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.