Aiškinsis, ar Laisvės alėjos rekonstrukcija nepakenkė joje augančioms liepoms

Kauno miesto savivaldybės konservatoriai pirmadienį susitiks su administracijos darbuotojais ir aplinkosaugos atstovais siekiant nustatyti, ar Laisvės alėjos rekonstrukcija galėjo turėti neigiamų padarinių pagrindinėje miesto pėsčiųjų gatvėje augančioms liepoms.

Laisvės alėja.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Laisvės alėja.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Laisvės alėja.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Laisvės alėja.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Laisvės alėja.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Laisvės alėja.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 1, 2023, 6:04 PM

„Buvo pastebėta, kad jau nuo rugpjūčio pradžios nemaža dalis Laisvės alėjos liepų tiesiog nurudavo, pametė lapus ir tai įvyko kaip niekada anksti. Dėl tos priežasties ir visuomenei, ir mums, kaip politikams, kilo daug klausimų, kodėl taip atsitiko“, – Eltai teigė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos Kauno miesto taryboje seniūnas Martynas Prievelis. Anot jo, ekspertai, pavyzdžiui, dendrologai, įžvelgia galimas Laisvės alėjos rekonstrukcijos pasekmes.

„Mūsų frakcija taryboje ruošiasi kviesti administracijos atstovus, taip pat aplinkos apsaugos ekspertus, siekiant suprasti, dėl ko tokia situacija susidarė, ką turėtume daryti, kad išspręstume problemą ir kad tokia situacija nepasikartotų kitose miesto vietose, nes rekonstruojamų objektų yra daug“, – pažymėjo M. Prievelis.

ELTA primena, kad Laisvės alėjos Kaune rekonstrukcija prasidėjo 2015 metų balandį ir tęsėsi iki 2020-ųjų pabaigos, baigiantis ir tuometinio Kauno miesto mero Andriaus Kupčinsko kadencijai. Tuo metu skelbta, kad rekonstrukcijos metu bus išsaugotos visos 584 alėjoje nuo seno augančios liepos.

Kaip rugpjūtį skelbė portalas lrt.lt, medžių būklę įvertinusi Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Žemės ūkio akademijos dendrologė dr. Lina Straigytė neabejoja, kad medžiai alėjoje nudžiuvo dėl prieš kelerius metus atliktos gatvės rekonstrukcijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.