Septynių savivaldybių miškuose atšaukta stichinė nelaimė dėl žievėgraužio tipografo

Pirmadienį Ignalinos, Joniškio, Panevėžio, Rokiškio, Šalčininkų, Trakų ir Vilniaus rajono savivaldybių teritorijose esančiuose miškuose atšaukiama stichinė nelaimė, kuri buvo paskelbta dėl žievėgražio tipografo daromos žalos. Tai padaryta gavus Valstybinės miškų tarnybos išvadą.

Atšaukiama stichinė nelaimė, kuri buvo paskelbta dėl žievėgražio tipografo daromos žalos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Atšaukiama stichinė nelaimė, kuri buvo paskelbta dėl žievėgražio tipografo daromos žalos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 15, 2024, 10:52 AM

Kaip praneša Aplinkos ministerija, stichinės nelaimės šių rajonų esančiuose miškuose buvo paskelbtos pernai metų rugpjūtį ir rugsėjį.

Pernai, Valstybinės miškų tarnybos duomenimis, Rokiškio (daugiau nei 25 tūkst. m3), Šalčininkų (daugiau nei 43 tūkst. m3), Panevėžio (daugiau kaip 27 tūkst. m3), Trakų (daugiau nei 26 tūkst. m3) ir Vilniaus (daugiau nei 35 tūkst. m3) rajonų savivaldybių teritorijose dėl žievėgraužio tipografo pažeidimų išdžiūvusių ir džiūstančių medynų tūris sudarė daugiau kaip po 25 tūkst. kubinių metrų, todėl šiuose rajonuose buvo paskelbta stichinė nelaimė.

Taip pat pernai Ignalinos rajono savivaldybės teritorijoje buvo paskelbta stichinė nelaimė, nes registruotas masinis spyglius graužiančio kenkėjo paprastojo pušinio pjūklelio išplitimo židinys 1 197 ha plote, kuriame vidutiniškai buvo pažeista 85 proc. augančių medžių, bendras pažeistų medynų tūris yra apie 400 tūkst. kubinių metrų.

Stichinė nelaimė buvo paskelbta ir Joniškio rajono savivaldybėje, kur vėjo ir krušos pažeistų medynų tūris tik valstybiniuose miškuose sudarė 27 tūkst. kubinių metrų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.