S. Gentvilas atsakė į opozicijos klausimus dėl iškirsto miško: tai susiję su artėjančiais rinkimais

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas atmeta jam mestus kaltinimus dėl neva neteisėtai iškirsto nuosavo miško ir padarytų aplinkosauginių pažeidimų. Anot jo, problema keliama dėl artėjančių rinkimų.

Simonas Gentvilas.<br>T.Bauro nuotr.
Simonas Gentvilas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 12, 2024, 3:31 PM

Po praėjusią savaitę naujienų portalo „Delfi“ paviešintos informacijos apie galimus S. Gentvilo miške padarytus pažeidimus, Seimo opozicijai priklausantys nariai Tomas Tomilinas, Agnė Širinskienė ir Ligita Girskienė raštu kreipėsi į Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen ir aplinkos ministrą S. Gentvilą.

Vis dėlto aplinkos ministras teigė, kad miškas buvo kertamas teisėtai.

„Skundai, manau, yra labiau susiję su rinkiminiais metais, nes miško kirtimas buvo atliktas prieš 14 mėnesių, o į viešumą keliamas tik dabar. Miškas – eglynas, šlapia žemė, pagal miškotvarkos projektą turėjo būti kertamas prieš 4 metus. Brandus miškas, atėjo jo kirtimo amžius“, – antradienį Seime komentavo aplinkos ministras.

Pasak S. Gentvilo, jam priklausančiame miške buvo atlikti du kirtimai – 2008 m. ir 2015 m. Aplinkos ministras ne kartą pabrėžė, kad anksčiau miškas priklausė jo seneliui.

Kalbėdamas apie galimai apgadintą kelią kaimyniniame sklype, ministras pabrėžė, kad medienos išvežimas su kaimynu buvo suderintas.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę buvo pranešta apie aplinkos ministrui Simonui Gentvilui priklausančiame miško plote Klaipėdos rajone padarytus kirtimus. Nevyriausybininkai patikino, kad buvo padaryta aplinkosauginių pažeidimų, tyrimą pradėjo AAD.

Teigiama, kad po miško kirtimo liko provėžos, buvo sugadintas miško kelias, neteisingai naudotos valksmos. Pabrėžiama, kad miško kelias apgadintas ir kaimyniniame sklype, taip pat suniokotas griovys. Anot Seimo opozicijos, kirtimams S. Gentvilas pasirinko mažiausiai biologinę įvairovę tausojantį plynąjį kritimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.