Branginkite ne dovanas, o dėmesį: kokybiškos ir neįtikėtinai pigios gėlės – tik iš „Lidl“

Jau šį sekmadienį pasitiksime vieną gražiausių ir džiugiausių pavasario švenčių – Motinos dieną. Tūkstančius mamų visoje Lietuvoje pradžiugins rožių, tulpių, narcizų ir kitų gėlių žiedai. Didžiulį šių įvairiaspalvių ir kokybiškų gėlių pasirinkimą visą šventinį savaitgalį – nuo pat penktadienio iki sekmadienio – siūlo mažų kainų prekybos tinklas „Lidl“.

Jau šį sekmadienį pasitiksime vieną gražiausių ir džiugiausių pavasario švenčių – Motinos dieną.
Jau šį sekmadienį pasitiksime vieną gražiausių ir džiugiausių pavasario švenčių – Motinos dieną.
Jau šį sekmadienį pasitiksime vieną gražiausių ir džiugiausių pavasario švenčių – Motinos dieną.
Jau šį sekmadienį pasitiksime vieną gražiausių ir džiugiausių pavasario švenčių – Motinos dieną.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-05-02 13:00

Šios savaitės pažiba – 7 vnt. tulpių puokštė, kurią nuo penktadienio įsigysite net trečdaliu pigiau – vos už 2,29 Eur. Ko gero, tai – bene žemiausia tulpių kaina šiemet!

Nuo įvairiaspalvių tulpių – iki daugiamečių gėlių

Tikras šventinio savaitgalio hitas – įvairiaspalvės tulpės. 15 vnt. puokštė aukštų, net 35 cm aukščio, tulpių kainuoja 5,99 Eur, didesnė puokštė – iš 21 tulpės – atsieis 9,99 Eur. Tuo metu puokštė skintų rožių papuoš namus vos už 3,99 Eur.

Nuo penktadienio „Lidl“ parduotuvėse ieškokite ir kitų gėlių, pavyzdžiui, 10 smulkiažiedžių gvazdikų, kainuosiančių tik 2,99 Eur. Kartu su jais įkomponuokite ir frezijas – už 5,99 Eur, ir eustomas – už 7,99 Eur.

Jūsų mamos sodą papuoš daugiametės gėlės, pavyzdžiui, raganės, viena kurių atsieis vos 4,99 Eur. Sodą papuoš ir sodo lelijos – po 2,99 Eur už vieną, arba itin purus kaulasėklio kupstas – už 4,99 Eur. Tikri sodo karaliai – bijūnai – pirkėjų lauks nuo ketvirtadienio, o vienas sodinukas kainuos 5,99 Eur. Beliks tik pasodinti, ir laukti prasiskleidžiančių žiedų!

„Lidl“ gėlės – ir gražios, ir draugiškos gamtai

Įdomu ir tai, kad tiek šviežiems vaisiams ir daržovėms, tiek ir tulpėms bei kitoms skintoms gėlėms „Lidl“ taiko itin griežtus kokybės reikalavimus. Tulpių augintojams prekybos tinklas taip pat turi reikalavimą turėti „Global GAP“ arba „GRASP“ aplinkosaugos sertifikatus.

Visoms skintoms gėlėms „Lidl“ atlieka laboratorinius tyrimus ir taiko griežtas normas pesticidams: jos – kur kas aukštesnės, nei reikalaujama Europos Sąjungoje. Visa tai daroma tiek dėl žmonių, tiek dėl gamtos sveikatos.

Tinkamai gėlių priežiūrai – TOP 5 patarimai

Tam, kad dovanų gautos gėlės kuo ilgiau puoštų namus, o augalai – vešėtų ir bujotų, svarbu įsiminti keletą paprastų ir laiko patikrintų faktų.

1. Visada pakirpkite gėlių kotelius. Pirmas žingsnis, kurį verta atlikti gavus puokštę gėlių, tai – kotelių pakirpimas. Rekomenduojama kotelius pakirpti maždaug 45 laipsnių kampu – taip didesnis kotelio plotas geriau pasisavins vandenį.

Gėlių kotelius patartina pakirpti kas kelias dienas – taip gėles ilgiau išlaikysite šviežias.

2. Vanduo – gyvybės šaltinis. Kai jau pamerkėte gėles į vandenį, stenkitės jį taip pat keisti kas keletą dienų – užsistovėjęs vanduo trumpina augalo gyvavimo trukmę. Be to, patartina gėles merkti ne į šaltą ar ledinį, bet kambario temperatūros vandenį.

3. Namai – švarūs? Tuomet ir vaza turi būti švari. Nepamirškite ir vazos priežiūros: prieš merkiant naujas gėles, išplaukite vazą karštu, muiluotu vandeniu – taip apsaugosite augalus nuo nepageidaujamų bakterijų. Apskritai, vazą rekomenduojama išvalyti kaskart, kai keičiate vandenį joje.

4. Gėlėms irgi reikia maisto. Šviežios gėlės mėgsta ne tik vandenį, bet ir maistą – visai kaip ir žmonės. Ar tai būtų natūralios trąšos, ar įsigytos parduotuvėje, papildomi priedai augalams suteiks dar daugiau gyvybės. Tik pasistenkite jų nepadauginti – vadovaukitės aiškiomis instrukcijomis, nurodytomis ant pakuotės.

5. Tinkamam augimui – tinkamai parinkta vieta. Jei sode augančios gėlės tiesiog dievina saulės šviesą, skintoms gėlėms labiau patinka šešėlis. Tad, jei dovanų gautą puokštę pastatysite į saulėkaitą, tikėtina, ilgai ja nesidžiaugsite, nes tiesioginė saulė ir jos kaitra gan greitai išgarins visą vandenį.

Tačiau ir namie bet kur nestatykite vazos su šviežiai skintomis gėlėmis. „Lidl“ ekspertai pataria gėles laikyti toliau nuo tiesioginės saulės, taip pat vėsesnėse vietose. Patartina gėlių nelaikyti prie šaldytuvų, televizorių, orkaičių ir kitų prietaisų, skleidžiančių šilumą – net ir tokia šiluma gali pažeisti augalus.

Šviežios skintos gėlės, taip pat gėlių ir kitų augalų sodinukai bei sodo priežiūros prekės pirkėjų laukia „Lidl“ parduotuvėse 27-iuose šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse, Nemenčinėje ir Gargžduose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.