Kritulių mažės, vėjas susilpnės

Šįmet pirmosios snaigės pasirodė tik trečiąjį lapkričio dešimtadienį. Paskutinėmis rudens dienomis niūrūs debesys į šalį nešė vidutinio intensyvumo mišrius kritulius: lietų keitė šlapdriba ir sniegas, vėliau vėl lijo. Sustiprėjo vėjas. Pasirodė ir šaltojo metų laiko pavojingi meteorologiniai reiškiniai – lijundra bei plikledis.

Kritulių mažės, vėjas susilpnės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kritulių mažės, vėjas susilpnės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Margarita Kirkliauskaitė („Lietuvos rytas“)

Dec 1, 2015, 5:50 AM, atnaujinta Oct 1, 2017, 11:29 PM

Pirmoji kalendorinės žiemos diena bus keliais laipsniai šiltesnė, temperatūra šios dienos popietę svyruos nuo 2 iki 7 laipsnių šilumos. Vakarų vėjas rims, todėl jo gūsiai tik vietomis sieks 15–20 m/sek. Kritulių bus mažiau negu vakar, vyraus trumpi lietūs.

Pastaraisiais metais dažną gruodį temperatūra didesnę mėnesio dalį svyruoja apie nulį, tokiais atvejais lietus beveik nuolat kaitaliojasi su šlapdriba ir sniegu. Tokios orų sąlygos labiausiai tinkamos lijundrai ir plikledžiui susidaryti. Šie reiškiniai kasmet sukelia nemažai sunkumų vairuotojams ir pėstiesiems.

Europos vidutinės trukmės orų prognozių centras prognozuoja, kad šis gruodis bus maždaug 3–4 laipsniais šiltesnis ir drėgnesnis, nei jam įprasta.

Vidutinė daugiametė šio mėnesio temperatūra yra 2,4 laipsnio šalčio, o kritulių kiekis siekia 56 mm. Taigi panašių dienų kaip vakar ar šiandien šį gruodį pasitaikys dar ne vieną kartą.

Artimiausią parą orus lems šiaurės rytinis anticiklono pakraštys. Kritulių tikimybė sumažės, tad iškris tik nebent keli lietaus lašai ar viena kita snaigė. Naktį ir rytą kai kuriose vietovėse formuosis plikledis. Vėjas susilpnės iki vidutinio – 6–11 m/sek.

Temperatūra naktį svyruos nuo 3 laipsnių šilumos iki 2 laipsnių šalčio, prie jūros išsilaikys 4–6 laipsnių šiluma.

Rytoj dieną oras daug kur šils iki 1–5, pajūryje iki 6–8 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį Lietuvos link artės nauja kritulių zona, todėl trumpi mišrūs krituliai lankysis dar tik vietomis.

Vidutinio stiprumo vėjas pasisuks iš pietvakarių, pietų.

Termometrai naktį rodys nuo 4 laipsnių šilumos iki 1 laipsnio šalčio, dieną džiugins tarp debesų retkarčiais pasirodanti saulė ir 3–8 laipsnių šiluma.

Šiandien – Aleksandro, Eligijaus, Natalijos, Butigeido ir Algminos vardo diena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.