Gera žinia šalčio išvargintiems: šils iki 7 laipsnių

Savaitgalį Lietuvą pasiekė Atlanto ciklonas ir atnešė į Baltijos regioną labai šilto oro masę. Temperatūros kreivė pradėjo kilti aukštyn, o sniegą pakeitė lietus.

Temperatūra įdienojus pakils iki 2–6 laipsnių šilumos, pietvakariniame šalies pakraštyje oras gali įšilti ir iki 7 laipsnių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Temperatūra įdienojus pakils iki 2–6 laipsnių šilumos, pietvakariniame šalies pakraštyje oras gali įšilti ir iki 7 laipsnių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Margarita Kirkliauskaitė („Lietuvos rytas“)

Jan 27, 2016, 12:27 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 2:23 AM

Pirmadienį vidutinė paros temperatūra didesnėje šalies dalyje pakilo maždaug 4–9 laipsniais ir tapo 1–3 laipsniais aukštesnė už daugiametį šių dienų vidurkį, kuris sausio 24–28 dienomis svyruoja nuo 3 iki 5 laipsnių šalčio.

Pirmadienio dieną į mūsų šalį atkeliavus naujai šilumos porcijai, temperatūra praėjusią naktį jau niekur nebenukrito žemiau 0 laipsnių ir išliko silpnai teigiama visoje šalyje.

Šiandien per Lietuvą slinks naujas atmosferos frontas. Vyraus debesuoti orai. Daugelyje rajonų numatomi krituliai, daugiausia lietus. Gausiau ir intensyviau palis centriniuose ir šiaurės rytiniuose rajonuose.

Pūs stiprokas pietvakarių, vakarų vėjas, jo gūsiai kai kuriose vietovėse sieks 15–18 m/sek.

Temperatūra įdienojus pakils iki 2–6 laipsnių šilumos, pietvakariniame šalies pakraštyje oras gali įšilti ir iki 7 laipsnių.

Rytoj lietaus debesys tęs savo kelionę per Lietuvą į žemyno rytus. Naktį daugiau palis šalies vakaruose, rytiniuose rajonuose lietaus intensyvumas bus mažesnis, tačiau kai kur į jį įsimaišys šlapdriba.

Dieną visoje šalyje numatomas vidutinio intensyvumo lietus.

Pietvakarių, vakarų vėjas išliks gūsingas, ypač rytą ir dieną jo gūsiai kartais stiprės iki 15–20 m/sek. Ir naktį, ir dieną termometrai rodys 1–6 laipsnius šilumos.

Penktadienio naktį virš Lietuvos galima tikėtis sausesnio oro pleišto tarp dviejų atmosferos frontų. Atsiras šiek tiek pragiedrulių.

Kritulių, vis dar daugiausia lietaus pavidalo, greičiausiai sulauksime ryto valandomis priartėjus naujam atmosferos frontui iš vakarų. Dieną per Lietuvą slinks trumpų kritulių, lietaus su šlapdriba zona.

Vakarų vėjas šiek tiek nurims, jo gūsiai jau tik vietomis sieks 15–17 m/sek.

Naktį bus nuo 4 laipsnių šilumos iki 1 laipsnio šalčio. Ten, kur temperatūra svyruos apie 0 laipsnių ar bus silpnai neigiama, susidarys plikledis. Penktadienio dieną turėtų išsilaikyti 0–4 laipsnių šiluma.

Šiandien – Angelės, Jogundo, Jogundės, Natalio, Ilonos ir Anelės vardo diena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.