Orai bus drėgni, šilti ir vėjuoti

Sausis baigsis šiltais, ankstyvą pavasarį primenančiais orais. Sniego likučius ir toliau naikins lietus. Tačiau ciklonai į Lietuvą ne tik neš šilumą ir drėgmę, bet ir neleis nurimti stipriam pietvakarių, vakarų vėjui.

Ne kiekvienas norės iškišti nosį iš namų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ne kiekvienas norės iškišti nosį iš namų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Margarita Kirkliauskaitė („Lietuvos rytas“)

2016-01-29 05:25, atnaujinta 2017-06-09 22:39

Penktadienį daugiau pragiedrulių galima tikėtis centriniuose ir rytiniuose rajonuose. Šalies vakaruose debesuotumas didės dėl artėjančio naujo atmosferos fronto. Trumpi krituliai, daugiausia lietus, vakarinius rajonus turėtų pasiekti antroje dienos pusėje.

Apysmarkis pietvakarių vėjas priartėjus frontui vėl taps gūsingas. Vakariniuose rajonuose vėjo gūsiai kartais sustiprės iki 15–20 m/sek. Temperatūra išliks nežiemiškai aukšta ir įdienojus svyruos nuo 1 iki 5 laipsnių šilumos.

Ateinančią naktį trumpalaikiai krituliai numatomi beveik visoje šalyje. Daugiausia lynos, o šiauriniuose rajonuose kai kur gali pasirodyti ir šlapdriba.

Pietvakarių vėjas dar labiau sustiprės, daugelyje rajonų numatomi 15–20 m/sek. gūsiai.

Temperatūra nukris iki 0–4 laipsnių šilumos. Ten, kur temperatūra svyruos apie 0 laipsnių, susidarys plikledis, didesnė jo tikimybė šiaurės vakariniame šalies pakraštyje ir rytiniuose rajonuose.

Šeštadienio dieną vidutinio intensyvumo lietaus debesys tęs savo kelionę per Lietuvą.

Vėjas išliks labai gūsingas. Termometrai popietinėmis valandomis rodys 1–6 laipsnius šilumos.

Sekmadienį Lietuvos orus lems naujas Atlanto ciklonas. Naktį daug kur palis, vietomis galima šlapdriba. Pietvakarių, vakarų vėjo gūsiai sieks 15–18 m/sek., pajūryje vėjas gali sustiprėti iki 19–21 m/sek. Temperatūra ir vėl bus nuo 0 iki 4 laipsnių šilumos.

Sekmadienio dieną slenkant šaltajam atmosferos frontui temperatūra pradės kristi, tad aukščiausia – 1–4 laipsniai šilumos – daug kur bus fiksuojama pirmoje dienos pusėje. Iš pilkų debesų jau kris mišrūs krituliai, daugiausia šlapdriba. Vėjas pūs iš vakarų, bet nerims.

Paskutinis žiemos mėnuo prasidės vėjuotais, 1–2 laipsniais vėsesniais orais, mišriais krituliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.