Orų prognozė: šils iki 10 laipsnių, o vėliau laukia permainos

Šįmet pirmoji vasario savaitė buvo net 4–6 laipsniais šiltesnė nei įprasta, ateinančiomis dienomis iš pietų plūstanti šiluma vidutinės paros temperatūros kreivę kilstelės dar 2–3 laipsniais aukščiau.

Įdienojus oras įšils iki 4–9 laipsnių šilumos, kai kur šils net iki 10 laipsnių.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Įdienojus oras įšils iki 4–9 laipsnių šilumos, kai kur šils net iki 10 laipsnių.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Margarita Kirkliauskaitė („Lietuvos rytas“)

Feb 9, 2016, 10:44 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 5:54 PM

Priminsime, kad daugiametis temperatūros vidurkis vasario 1–10 dienomis svyruoja maždaug apie 4 laipsnius šalčio. Vasario daugiametis temperatūros vidurkis – nuo 3 laipsnių šalčio Baltijos jūros pakrantėje iki 6 laipsnių šalčio rytiniuose rajonuose.

Šaltesnis už klimato normą vasaris buvo 2011 ir 2012 metais.

Tų metų vasario naktimis temperatūra neretai priartėdavo prie 30 laipsnių šalčio, o kartais šalo ir dar smarkiau.

Nuo 2013 metų paskutinis žiemos mėnuo visada buvo šiltesnis už klimato normą. Pernai vasario temperatūros vidurkis 4–5 laipsniais, užpernai – 4,5–5,5 laipsnio, o 2013 metais 2–3,5 laipsnio viršijo daugiametes reikšmes.

Šiemet toliau išsilaikius dabartinėms orų tendencijoms, vasaris gali būti netgi šiltesnis, nei buvo 2014 metais.

Šiandien orus lems Atlanto ciklonas. Vyraus debesuoti su pragiedruliais orai. Daugelyje rajonų apsilankys trumpi lietūs. Pūs stiprokas pietų, pietvakarių vėjas, jo gūsiai vietomis sieks 15–17 m/sek. Įdienojus oras įšils iki 4–9 laipsnių šilumos, kai kur šils net iki 10 laipsnių.

Ateinančią naktį negausiai palis vakariniuose ir pietvakariniuose rajonuose. Vėjas pasisuks iš pietryčių, bet dar nerims. Temperatūra pažemės tik iki 1–5 laipsnių šilumos.

Rytoj dieną vidutinio intensyvumo lietus numatomas beveik visoje šalyje. Pietryčių vėjas truputį aprims ir suksis atgal, vėl pūs iš pietų, pietvakarių. Popietinėmis valandomis sugrįš 4–9 laipsnių šiluma.

Ketvirtadienį Lietuva pateks į šaltesnę ciklono dalį. Naktį dvelks nepastovios krypties nestiprus vėjas, dieną jis suksis iš šiaurės vakarų ir iš šiaurinių platumų mūsų šalies link ims veržtis šaltesnis oras.

Ketvirtadienio nakties pradžioje daug kur lynos, artėjant rytui ir dieną lietų keis šlapdriba. Temperatūra naktį – nuo 4 laipsnių šilumos iki 1 laipsnio šalčio, dieną tepakils iki 2–6 laipsnių šilumos.

Šiandien – Apolonijos, Marijaus, Jovilto, Algės, Eriko, Polės ir Erikos vardo diena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.