Orai: trumpam sugrįš tai, ko daugelis jau nebelaukė

Pernykštis vasaris buvo sausesnis ir šiltesnis už vidutinį, tačiau, priešingai nei šįmet, prasidėjo žiemiškais orais, rašo „Lietuvos rytas“.

Orai: trumpam sulauksime to, ko daugelis jau nebelaukė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Orai: trumpam sulauksime to, ko daugelis jau nebelaukė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Margarita Kirkliauskaitė („Lietuvos rytas“)

Feb 10, 2016, 5:43 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 3:51 PM

Pirmosiomis 2015 metų vasario dienomis orus nulėmė ciklonas. Jis atnešė nemažai kritulių – daugiausia sniego, tuo metu vyravo silpnai neigiama temperatūra.

Maždaug vasario 5-ąją trumpam mūsų orams įtakos turėjo aukštesnio slėgio laukas, kurį po kelių dienų nurungė iš šiaurinių platumų atkeliavęs aktyvus ciklonas.

Orus lemiant anticiklonui temperatūra naktimis krito iki 6–10, vietomis iki 11–13 laipsnių šalčio, o dienomis buvo artima nuliui.

Minėtas aktyvus ciklonas atnešė žiemišką žvarbą, pūtė stiprus šiaurinių krypčių vėjas, snigo, kilo pūgos.

Šįmet orai vasario pradžioje gerokai šiltesni. Nors artimiausiu metu Lietuvą pasieks šaltesnio oro masė, o lietų keis šlapdriba ir sniegas, pernykščio pirmojo vasario dešimtadienio žiemiškų orų vis dėlto nepasivysime.

Šiandien per mūsų šalį pradės slinkti šaltasis atmosferos frontas. Dangų apniauks pilki debesys. Daugelyje rajonų lis, intensyviau ir įkyriau – vakare.

Frontui sustojus ties Rytų Žemaitija vakariniuose rajonuose vėjas pasisuks iš pietvakarių, o šalies rytuose ir toliau vyraus pietryčių vėjas, jo gūsiai kai kur sieks 15–17 m/sek.

Po šiltos nakties temperatūra dieną greitai kils iki 5–10 laipsnių šilumos. Šilčiausia bus pietiniame šalies pakraštyje.

Ketvirtadienį debesų juosta apsistos ties Lietuva, ji kritulius ir toliau neš į beveik visą šalį. Lietus jau maišysis su šlapdriba. Vėjas rims, nuolat keis kryptį.

Temperatūra tiek naktį, tiek dieną svyruos nuo 1 iki 6 laipsnių šilumos.

Penktadienio naktį kritulių mažės, tačiau jie apims dar daugelį rajonų, dieną frontiniai debesys trauksis ir mišrių kritulių bus tik vietomis. Besikeičiančios krypties vėjas pūs 3–8 m/sek. greičiu.

Už fronto į Baltijos regioną įsiverš šaltesnis oras.

Temperatūra naktį svyruos nuo 2 laipsnių šilumos iki 3 laipsnių šalčio, dieną bus 0–4 laipsniai šilumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.