Savaitgalio orai: kai kur labai gausiai prisnigs

Besitęsiant šiltiems orams sunku nubrėžti ribą tarp besibaigiančios žiemos ir pavasario pradžios. Net gamta kartais suklysta, sužadinta ankstyvo šiltų orų antplūdžio. Per anksti parskrenda paukščiai, pradeda sprogti medžių pumpurai, ima vegetuoti augalija.

Šeštadienį numatomi jau gerokai gausesni krituliai, ypač naktį, o kritulių fazė keisis daugiau į žiemišką, t.y. įsivyraus sniegas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Šeštadienį numatomi jau gerokai gausesni krituliai, ypač naktį, o kritulių fazė keisis daugiau į žiemišką, t.y. įsivyraus sniegas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alva Nagelytė („Lietuvos rytas“)

Feb 19, 2016, 5:30 AM, atnaujinta Jun 7, 2017, 2:02 PM

Tarp pastarųjų kelerių metų vasario mėnesių šių metų vasaris pretenduoja į vieną šilčiausių ir drėgniausių. Atskirose šalies vietovėse kai kuriomis dienomis buvo net truputį viršytas tų dienų temperatūros rekordas.

Tačiau mažai tikėtina, kad šio besibaigiančio vasario temperatūra galėtų pralenkti ar bent priartėti prie absoliučiai aukščiausios vasario temperatūros per visą stebėjimų laiką – nuo tada, kai temperatūrą pradėta fiksuoti 1990 m. vasario 21 d. Kybartuose. Tada temperatūra kilo iki 16,5 laipsnio šilumos. 1989 ir 1990 metų vasariai buvo šilčiausi ir kituose šalies regionuose, temperatūra kilo iki 12–16 laipsnių šilumos.

Artimiausių dienų orus Lietuvoje galima apibūdinti kaip besibaigiančios žiemos ir ankstyvo pavasario pasistumdymą, lydimą įvairios fazės kritulių ir nedaug nuo nulio į vieną ar kitą pusę svyruojančios temperatūros. Šiandien ir rytoj virš Lietuvos telksis gana šiltas oro srautas, atslinkęs iš pietų, bet dėl menko jo maišymosi pažemėje temperatūra mažai keisis.

Diena bus apniukusi, su negausios šlapdribos ar lynojimo tarpsniais. Rytiniuose šalies rajonuose dienos pradžioje, esant silpnai neigiamai temperatūrai, gali tęstis lijundra. Daug kur teks atidžiau dairytis sunkiai pastebimo kelius aptraukusio plikledžio.

Temperatūra popiete šalyje sieks tik 1–3 laipsnius šilumos. Vėjas išliks pietryčių, vidutinio stiprumo, popiete pamažu vis labiau rims.

Šeštadienį numatomi jau gerokai gausesni krituliai, ypač naktį, o kritulių fazė keisis daugiau į žiemišką, t.y. įsivyraus sniegas. Naktį pietiniuose, rytiniuose rajonuose galima sniego apdraba, panaši į buvusią prieš savaitę. Temperatūra naktį svyruos apie nulį laipsnių, dieną bus vos vienas kitas laipsnis virš nulio. Vėjas bus nepastovios krypties, silpnas.

Sekmadienį vėl prasidės orų posūkis pavasario link. Artėjant šiltesniam, vėjuotam oro srautui naktį praslinks sniego, šlapdribos, kai kur – lijundros banga. O dieną stiprus pietvakarių vėjas atpūs lietų ir 2–6 laipsnių šilumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.