Orų prognozė: bus nei šis, nei tas

Pastarosiomis dienomis virš Šiaurės Skandinavijos besisukantis galingas ciklonas lemia daugelio Europos šalių, kartu ir Lietuvos, orus. Šio ciklono debesų masyvai į Skandinaviją, Baltijos šalis ir europinę Rusijos dalį atnešė nemažai mišrių kritulių, daugiausia šlapdribos ir sniego pavidalu.

Penktadienį pro debesis vėl bandys pasirodyti saulė.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Penktadienį pro debesis vėl bandys pasirodyti saulė.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Margarita Kirkliauskaitė („Lietuvos rytas“)

Feb 24, 2016, 2:39 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 6:06 PM

Lietuvoje sekmadienį daugelyje rajonų iškrito iki 6–11 mm kritulių, o vakariniuose rajonuose kai kur net iki 15–18 mm sniego ir šlapdribos. Pirmadienį ciklono centrui pasitraukus šiek tiek šiauriau, mūsų šalyje kritulių kiekis sumažėjo, bet didesnėje dalyje vis dar buvo išmatuota daugiau nei 4–10 mm.

Ateinančiomis dienomis Baltijos regiono orai ir toliau bus pavaldūs ciklonams, kurie gins mūsų šalies link nemažai drėgmės pritvinkusius debesis.

Šiandien mūsų šalis vis dar išliks minėto galingo ciklono pietinėje dalyje. Vyraus debesuoti su pragiedruliais, tarpais su mišriais krituliais orai. Daugelyje regionų kris šlapdriba, rytiniuose rajonuose ji kai kur kaitaliosis su sniegu.

Pajūryje ir Vakarų Žemaitijoje šlapdribą keis lietus.

Vidutinio stiprumo vėjas pūs iš pietvakarių, vakarų. Temperatūra visoje šalyje pasiskirstys gana panašiai ir svyruos nuo 2 iki 5 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio naktį negausi šlapdriba ar snyguriavimas labiausiai tikėtini šalies pietuose.

Pietvakarių vėjas pūs 5–10 m/sek. greičiu. Temperatūra svyruos nuo 1 laipsnio šilumos pajūryje iki 3–4 laipsnių šalčio rytiniame ir pietiniame šalies pakraštyje. Daugelyje rajonų bus plikledis.

Ketvirtadienio dieną Lietuvą pasieks naujas ciklonas iš pietvakarių. Vakariniuose rajonuose pasirodys gausesni mišrūs krituliai. Rytiniuose rajonuose kritulių bus mažiau, jie greičiausiai apsilankys tik antroje dienos pusėje. Termometrai įdienojus rodys 0–4 laipsnius šilumos.

Penktadienį pro debesis vėl bandys pasirodyti saulė. Krituliai įgaus trumpalaikį pobūdį, bet vis dar numatomi daugelyje šalies vietovių. Atkeliavus truputį šaltesnei oro masei iš debesų daugiausia kris sniegas ir tik vietomis jis kaitaliosis su šlapdriba.

Naktį oras atšals iki 0–5 laipsnių šalčio. Dieną temperatūra vėl kils iki 0–4 laipsnių šilumos.

Šiandien – Demetrijos, Gedmanto, Godos, Motiejaus ir Mato vardo diena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.