Perspėja apie orų netikėtumus: Žemaitijai klius kaip reikiant

Atkeliavęs pirmasis pavasario mėnuo kol kas ryškesnių orų permainų nepateikė. Netoliese besisukiojantys ciklonai pirmąją kovo savaitę, kaip ir visą vasarį, į mūsų šalį plukdė pilkus debesis ir palaikė neįprastą šiam metų laikui šilumą.

Artimiausiomis dienomis Lietuvoje prognozuojama šlapdriba ir lietus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Artimiausiomis dienomis Lietuvoje prognozuojama šlapdriba ir lietus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Margarita Kirkliauskaitė („Lietuvos rytas“)

Mar 8, 2016, 5:29 AM, atnaujinta Jun 2, 2017, 10:14 AM

Kritulių kiekis pirmosiomis kovo dienomis buvo ne itin didelis, bet šiandien iš pietinių platumų priartėjus aktyviam ciklonui ši situacija pasikeis.

Pietinio ciklono šiltasis atmosferos frontas šią dieną ištįs per centrinius ir vakarinius Lietuvos rajonus. Dangų niaukstys pilki debesų masyvai, iš jų pabirs šlapdriba ir lietus. Mažiausiai kritulių, daugiausia lietaus pavidalo, turėtų būti pietrytiniuose rajonuose. Šalies vakaruose ir ypač Žemaitijoje numatomi smarkesni krituliai, čia dažniau pasirodys šlapdriba.

Atmosferos frontui keliaujant per mūsų šalį pūs vidutinio stiprumo besikeičiančios krypties vėjas, vakarėjant jis sustiprės iki 8–13 m/sek. ir didesnėje Lietuvos dalyje pakryps iš šiaurės vakarų, vakarų.

Temperatūra įdienojus bus nuo 2–4 laipsnių šilumos pajūryje ir Žemaitijoje iki 5–7 laipsnių šilumos pietrytiniuose ir rytiniuose šalies rajonuose.

Trečiadienio naktį kritulių intensyvumas mažės, tačiau drėgmės zona vis dar apims beveik visą šalį. Vėjas šiek tiek nurims.

Artėjant rytui kai kuriose vietovėse susidarys rūkas. Temperatūra svyruos nuo 3 laipsnių šilumos iki 2 laipsnių šalčio. Šalies pietuose ir rytuose tikėtinas plikledis.

Trečiadienio dieną kritulius gabenantys debesys pasitrauks. Keli lietaus lašai ar šlapių snaigių dar gali pasirodyti nebent kai kur vakariniuose regionuose, kitur oras jau bus sausesnis. Nepastovios krypties vėjas ir toliau rims. Termometrai popietinėmis valandomis rodys 3–8 laipsnius šilumos.

Ketvirtadienį Lietuva trumpam pateks į aukštesnio slėgio lauką. Žymesnių kritulių nepasitaikys. Vėjas bus vos juntamas.

Atsiradus pragiedruliams temperatūra naktį pažemės iki 0–4 laipsnių šalčio, tik prie jūros išsilaikys silpnai teigiama temperatūra, dieną oras vėl turėtų sušilti iki 3–8 laipsnių šilumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.