Iš pietvakarių artėja šiluma

Iš Europos vakarų, pietvakarių arčiau Lietuvos vis stumiasi anticiklonas. Šiandien slėgis kils, tirštesni, kritulių nešini debesys pasitrauks tolyn į žemyno rytus. Šalyje numatomi nepastoviai debesuoti orai, krituliai mažai tikėtini. Pūs silpnėjantis šiaurės vakarų, vakarų vėjas, pirmoje dienos pusėje jis dar pūs 8–13 m/sek. greičiu. Temperatūra pasiskirstys nuo 7 iki 12 laipsnių.

V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ieva Budžienė („Lietuvos rytas“)

Apr 2, 2016, 8:51 AM, atnaujinta May 30, 2017, 7:13 PM

Ateinančią parą minėta aukšto slėgio sritis pajudės į rytus, jos centras įsitvirtins maždaug virš Juodosios jūros. Lietuvoje slėgis pradės kristi, šiek tiek išaugs kritulių tikimybė. Vėjas rims iki vos juntamo. Tamsiuoju paros metu ir ryto valandomis kai kur suboluos rūkas.

Artinsis šiltesnio oro gūbrys iš pietvakarių. Naktį temperatūra svyruos nuo 3 laipsnių šilumos iki 2 laipsnių šalčio, įdienojus bus 9–14 laipsnių.

Savaitės pradžioje rimtesnių kritulių irgi neprognozuojama.

Pirmadienį slėgis ir toliau kris, susitelks daugiau debesų. Naktį atvės iki 0–5 laipsnių šilumos, o dieną termometrai parodys 10–15 laipsnių. Vėjas išliks nestiprus.

Antradienį iš Šiaurės Europos pietų kryptimi nutįs gūbrys nuo kito anticiklono. Jį į rytus stums iš vakarų artėsiantis ciklono slėnis. Jis ir Lietuvoje dieną didins debesuotumą, kai kur, labiausiai tikėtina, kad į vakarinius rajonus, atgins šiek tiek lietaus. Temperatūra mažai keisis: naktį 1–6, dieną 11–16 laipsnių šilumos.

Trečiadienį atmosferos frontas brausis į rytus, naktį kai kur, dieną daugelyje vietovių palis. Pūs nestiprus besikeičiančios krypties vėjas. Išsilaikys šilti orai – naktį 3–8, dieną 11–16 laipsnių.

Ketvirtadienį lietaus juosta jau trauksis, jo tikimybė mažės, debesys palengva sklaidysis, iš šiaurinių platumų jau veršis šaltesnio oro masė. Naktis bus nešalta – vyraus 1–5 laipsnių šiluma, dieną temperatūra kils ne taip sparčiai, kaip pirmoje savaitės pusėje – bus 5–10 laipsnių.

Penktadienį temperatūra keisis mažai, bet palynos.

Savaitgalį iš pietų pradės plūsti šiltesnis oras, su juo gali atkeliauti gausesnio lietaus zona.

Šiandien – Pranciškaus, Jostauto, Jostautės, Prano ir Elonos, rytoj – Irenos, Ričardo, Vytenio, Rimtautės ir Kristijono, pirmadienį – Izidoriaus, Algaudo, Eglės ir Ambraziejaus vardo diena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.