Savaitgalio orai – nuostabūs, o kita savaitė – visiškai kitokia

Šį savaitgalį anticiklonas, lemiantis Lietuvos orus, lietaus į mūsų šalį neįsileis dar bent kelias dienas. Tad šiandien ir rytoj vyraus mažai debesuoti, sausi ir ramūs orai. Ši diena palepins saule ir 18–23 laipsnių šiluma, Kuršių nerijoje bus vėsiau – apie 16 laipsnių.

Šį savaitgalį galėsime džiaugtis nuostabiais orais.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Šį savaitgalį galėsime džiaugtis nuostabiais orais.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Margarita Kirkliauskaitė („Lietuvos rytas“)

May 7, 2016, 8:39 AM, atnaujinta May 26, 2017, 8:58 AM

Ateinančią naktį oras atvės iki 5–10 laipsnių, o sekmadienio dieną iki vidurdienio vėl greitai sugrįš 18–23 laipsnių šiluma, kai kur gali sušilti ir iki 24 laipsnių.

Pirmadienio naktis išliks be lietaus ir beveik giedra, bet įdienojus į pietinius rajonus jau ims brautis drėgmės prikaupę debesys. Todėl antroje dienos pusėje kai kur, daugiausia šalies pietuose, trumpai palis, galima ir perkūnija.

Naktį vėjas bus silpnas, dieną jis pūs iš rytų ir kiek sustiprės – iki 4–9 m/sek. Temperatūra paryčiais svyruos nuo 6 iki 11 laipsnių šilumos, dieną termometrai rodys 19–24 laipsnius.

Antradienio naktį lietaus tikimybė sumenks, debesys prasisklaidys. Pietiniuose rajonuose susidarys rūkas. Vėjas nurims. Temperatūra nukris tik iki 8–12 laipsnių.

Antradienio dieną vėl nupliaups popietiniai trumpi lietūs, lydimi perkūnijos, tiktai šį kartą jie jau gali apimti didesnę šalies teritoriją.

Vėjas taps juntamesnis. Temperatūra pakils iki 19–24 laipsnių.

Trečiadienio naktį vietomis, dieną daug kur tarpais apsilankys lietus, kai kuriose vietovėse griaudės perkūnija ir galimas staigesnis vėjo sustiprėjimas.

Nakties temperatūra numatoma dar keliais laipsniais aukštesnė – 9–14 laipsnių, dieną sulauksime tų pačių 19–23 laipsnių.

Ketvirtadienį ir penktadienį lietaus neišvengsime, bet ir saulės dar neturėtų trūkti. Temperatūra beveik nesikeis nuo trečiadienio: naktimis bus maždaug 9–14 laipsnių, dienomis oras šils iki 18–22 laipsnių.

Kitą savaitgalį Lietuva pateks į šaltąją ciklono dalį. Lietus jau taps įkyresnis, vėjas gūsingesnis. Iš šiaurės atkeliaus šaltesnė oro masė, todėl temperatūra dienomis bus beveik 5–7 laipsniais žemesnė nei šį savaitgalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.