Sinoptikė: į Lietuvą pradeda plaukti gerokai vėsesnis oras

Karščiai iš Lietuvos savaitgalį pasitrauks. Sekmadienį ir kitos savaitės pradžioje termometrų stulpeliai kils daugiausiai iki 20 laipsnių.

Sinoptikės teigimu, sekmadienio dieną dangumi plauks gana tankūs ir žemi kamuoliniai debesys.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Sinoptikės teigimu, sekmadienio dieną dangumi plauks gana tankūs ir žemi kamuoliniai debesys.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LRT RADIJAS, LRT.lt

Jun 4, 2016, 1:58 PM, atnaujinta May 23, 2017, 1:20 AM

Kaip LRT RADIJUI sakė sinoptikė Alva Nagelytė, šeštadienį iš šiaurės vakarų į Lietuvą jau pradeda plaukti gerokai vėsesnis oras. Didesnė gaiva pirmiausiai bus juntama Šiaurės Lietuvoje bei pajūryje. Čia temperatūra įdienojus pakils iki 20–23 laipsnių šilumos.

„Pietiniuose rajonuose temperatūra dar sieks 24–26 laipsnius. Pirmoje dienos pusėje praslinks tankesnių debesų juosta, kai kur nukrapnos trumpas, negausus lietus. Tačiau vėliau lietaus tikimybė bus nedidelė. Besiskverbiant vėsesniam orui, sustiprės šiaurinių krypčių vėjo gūsiai“, – prognozuoja sinoptikė.

Sekmadienio naktį, pasak A. Nagelytės, jau pajusime vėsą. Temperatūra beveik visoje šalyje kris žemiau 10 laipsnių. Vėsiausia bus rytiniuose ir šiauriniuose rajonuose. Vietomis tebus tik 5–6 laipsniai šilumos. Lietaus naktį nenumatoma. Debesys bus negausūs. Šiaurės vėjas rims, bet nebus visai tyku.

Sinoptikės teigimu, sekmadienio dieną dangumi plauks gana tankūs ir žemi kamuoliniai debesys: „Vietomis rytinėje šalies pusėje trumpai, bet nelabai stipriai palis. Įdienojus vėl pakils dar stipresni šiaurinio vėjo gūsiai. Temperatūra svyruos apie 18–20 laipsnių, tik pačiame pietiniame pakraštyje gali pakilti truputį virš 20 laipsnių.“

Savaitės pradžioje numatomi dar vėsesni orai. Pirmadienio naktį temperatūra svyruos tarp 4 ir 9 laipsnių šilimos. Dieną tebus tik 16–19 laipsnių. Dienos metu rytinėje šalies pusėje gali trumpai ir nestipriai palyti.

„Antradienio naktis taip pat vėsi. O dieną bus truputį šilčiau – apie 17–20 laipsnių šilumos.

Gausesnis lietus atplauks trečiadienį – stipriau palis beveik visoje Lietuvoje“, – sako A. Nagelytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: koks svarbiausias O. Scholzo vizito tikslas?