Orai: vasaros karštį keičia šalnos, savaitgalis – nuviliantis

Ši savaitė nebebus tokia vasariškai šilta, kaip praėjusi, o antradienio naktį dirvos paviršiuje kai kur net galimos nedidelės šalnos. Didžiausia tikimybė, kad šalnos bus smėlingesniuose pietiniuose ir rytiniuose šalies rajonuose.

Vasarišką šilumą šią savaitę keis kur kas vėsesni orai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vasarišką šilumą šią savaitę keis kur kas vėsesni orai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 6, 2016, 5:52 PM, atnaujinta May 22, 2017, 8:09 PM

Šiąnakt vėjas pūs šiaurinių krypčių, todėl temperatūra kai kur gali nukristi iki 3-8 laipsnių. Lietaus tikimybė nedidelė.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos budinti sinoptikė Edita Gečaitė prognozavo, kad antradienio dieną temperatūra turėtų pakilti iki 16-21 laipsnio. Šilčiausia turėtų būti pietvakariniuose ir pietiniuose rajonuose.

Vakarop vėjas pasisuks iš vakarų, todėl trečiadienio naktį bus šilčiau. Naktį iš birželio 7-osios į 8-ąją oro temperatūra turėtų būti iki 7-12 laipsnių, pajūryje dar šiltesnė – iki 15 laipsnių, o dieną oras sušils iki 19-24 laipsnių.

Taip pat vietomis naktį galimi trumpalaikiai lietūs, o dieną daug kur.

Trumpalaikiai lietūs turėtų tęstis ir naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį. Vėjas pūs šiaurės krypčių, o oro temperatūra sieks 5-10 laipsnių naktį ir 16-21 laipsnį dieną.

Penktadienio naktis bus be žymesnio lietaus. O dieną daugelyje rajonų galimi trumpalaikiai lietūs. Oras naktį turėtų siekti 4-9, pajūryje – 10-12 laipsnių, o dieną turėtų sušilti iki 15-20 laipsnių.

Besitikintiems labai šilto savaitgalio teks nusivilti. Šeštadienis turėtų būti lietingas. Tai lems ciklonas. Šeštadienio dieną temperatūra sieks iki 19 laipsnių.

Sekmadienį ciklonas jau turėtų atsitraukti. Tai reiškia, kad oras truputį sušils: bus mažiau lietaus ir daugiau saulės. Oro temperatūra sekmadienio dieną gali pakilti iki 15-20 laipsnių. 

Nepaisant vėsesnių orų, vandens temperatūra išliks gana aukšta: Kauno mariose 22 laipsnių, Trakuose, Totoriškių ežere – 21 laipsnis. Atvės tik Baltijos vanduo.

Jūros vandens temperatūra ties Klaipėda ir Nida sieks tik 9 laipsnius. Praėjusią savaitę Baltijos jūros vanduo ties Nida buvo sušilęs iki 12 laipsnių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.