Vasariški orai nedžiugins: prireiks skėčio ir šiltos striukės

Per Pietų Skandinaviją į Baltijos šalis atkeliavo žemo atmosferos slėgio sūkurys. Šiandien jo centras suksis šiek tiek nutolęs į šiaurę, šiaurės rytus nuo Lietuvos. Daugelyje mūsų šalies rajonų numatoma lietinga, vėjuota ir vėsi diena. Šiaurės vakarų vėjo gūsiai daug kur įsismagins iki 15–20 m/sek., o temperatūra kils vos iki 10–15 laipsnių.

V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Margarita Kirkliauskaitė („Lietuvos rytas“)

Jun 11, 2016, 2:54 PM, atnaujinta May 22, 2017, 2:09 AM

Ciklonas tols į šiaurės rytus.

Artimiausią naktį palis daugelyje vietovių, bet lietaus debesys telksis Aukštaitijoje – arčiausiai žemo slėgio darinio esančiose teritorijose.

Kai kur išsilaikys 15–18 m/sek. šiaurės vakarų, vakarų vėjo gūsiai. Atvės iki 6–11 laipsnių.

Rytoj dieną trumpalaikio lietaus pasitaikys tik vietomis.

Pragiedrulių bus daugiau, oras šils labiau negu šiandien – iki 15–20 laipsnių.

Poryt – kaip ir dvi kitas paras – bus juntamas aukšto slėgio srities poveikis orams.

Pirmadienį vėjas visai nurims. Naktį kai kur suboluos rūkas, o termometrai rodys 4–9, o Kuršių nerijoje – 10–12 laipsnių. Dieną bus 17–22 laipsniai. Antradienis prognozuojamas labai panašus, tiktai dar truputį šiltesnis – dieną bus nuo 19 ir 24 laipsnių.

Trečiadienį orai jau gali pradėti keistis. Slėgis kris. Šiek tiek sustiprės vėjas, ims pūsti iš pietryčių, rytų. Tikėtina, kad kai kur atklys ir trumpalaikio lietaus debesų. Temperatūros pokytis bus nedidelis – naktį 9–14, dieną vėl 19–24 laipsniai.

Antroje savaitės pusėje vis dažniau Lietuvos link pasuks lietaus debesys, gali griaudėti perkūnija, o temperatūra greičiausiai kops kiek aukščiau.

Šiandien – Barnabo, Tvirmanto, Aluonos ir Floros, rytoj – Anupro, Ramūno, Dovės, Kristijono, Krisčio, Vilmos ir Kristės, pirmadienį – Antano, Kunoto, Skalvės ir Akvilinos vardo diena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.