Per Žolinę orai bus prasti, bet vėliau – geros permainos

Lietingi orai iš mūsų šalies trauktis neketina, o ir ypatingų vasaros karščių tikėtis neverta. Tačiau vilties sulaukti šiltesnių dienų šį rugpjūtį dar yra.

Lietingi orai iš mūsų šalies trauktis neketina.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietingi orai iš mūsų šalies trauktis neketina.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietingi orai iš mūsų šalies trauktis neketina.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietingi orai iš mūsų šalies trauktis neketina.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietingi orai iš mūsų šalies trauktis neketina.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietingi orai iš mūsų šalies trauktis neketina.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 11, 2016, 2:52 PM, atnaujinta May 16, 2017, 5:01 AM

Kaip sakė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos vyriausioji sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė, ateinančios savaitės penktadienį, rugpjūčio 19 dieną, oras rytiniuose šalies rajonuose gali sušilti iki 25 ar net iki 26 laipsnių. Bet vėlgi sausa veikiausiai nebus, nes karštesnius orus neša ne anticiklonas.

„Cikloninis laukas vis dar virš Lietuvos. Tad jeigu ir bus šilčiau, tikrai nereiškia, kad bus ir sausa. Drėgnasis laukas vis dar yra virš mūsų, todėl kyla ir didesnė pavojingų reiškinių tikimybė“, – teigė M.Kirkliauskaitė.

Artimiausiomis dienomis orai nežada nieko ypač gero. Ilgasis Žolinės savaitgalis, deja, nebus toks, kokio norėtųsi.

Artimiausiu metu kasdien numatomi trumpalaikiai lietūs. Tiek ateinančią, tiek ir naktį į šeštadienį lietaus bus tik vakariniuose rajonuose, ir tai ne itin daug. O štai dienomis trumpi lietūs numatomi jau daugelyje rajonų.

Vietomis galima ir perkūnija. Didesnė jos tikimybė, anot sinoptikės, bus rugpjūčio 13-osios naktį, kai virš Lietuvos gali atsirasti šiltesnė oro masė ir temperatūra pakils iki 18–21 ar net iki 22 laipsnių.

Liaudies išmintis byloja, kad paskutinė perkūno diena yra per Perkūno šventę, arba Šventąjį Lauryną (tai buvo rugpjūčio 10 dieną). Tikėta, kad po šios dienos perkūnas daugiau netrenkia, bet orai, regis, prietarų nepaiso.

Rugpjūčio 14 ir 15 dienos bus su lietumis, kai kuriuose rajonuose – ir ilgesniais.

Sekmadienio dieną ilgesni lietūs tikėtini centriniuose ir pietiniuose rajonuose. Naktį gausesnis lietus labiau tikėtinas pajūryje, o pirmadienio dieną – šiaurės rytuose ir rytiniame pakraštyje.

Antradienis, rugpjūčio 16-oji, taip pat bus niūrokas. Protarpiais lis, ir ne visai trumpai. Vėjas gal ir nebus stiprus, bet jis bus vakarų ir šiaurės-vakarų krypties.

M.Kirkliauskaitės teigimu, dar yra tikimybė, kad sekmadienį oras kai kur bus net šiltesnis nei 20 laipsnių, tačiau rugpjūčio 15–16 dienomis termometro stulpelis greičiausiai niekur nesieks nė 20 laipsnių. Temperatūra svyruos nuo 16 iki 19 laipsnių.

Taigi kol kas tropinių karščių ir sausų orų tikėtis neverta.

M.Kirkliauskaitė pastebėjo, kad šiemet rugpjūtis apskritai yra ypač vėsus ir lietingas.

Paprastai pirmojoje rugpjūčio pusėje lietingų dienų būna mažiau. Šiemet rugpjūtį, deja, dar nebuvo nė vienos dienos, kad nelytų. Liepą irgi lijo kone kasdien.

Taigi vasara kol kas orais džiugina mažiau, nei galėtų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.