Orai: nuo rytojaus rudens grožybes pakeis bjaurastis

Virš šiaurinių Europos regionų įsitaisęs galingas anticiklonas jau maždaug savaitę į Lietuvą nepraleidžia jokių kritulių.

Jau rytoj vakariniuose šalies rajonuose pasirodys lietus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Jau rytoj vakariniuose šalies rajonuose pasirodys lietus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Margarita Kirkliauskaitė („Lietuvos rytas“)

Oct 18, 2016, 12:59 PM, atnaujinta May 10, 2017, 4:36 PM

Šaltų anticiklonų lemiami orai būna ne tik sausi, bet dažniausiai pasižymi ir giedru dangumi, silpnu vėju, staigiu temperatūros kritimu tamsiuoju paros metu ir greitu oro šilimu saulei patekėjus.

Kadangi praėjusią savaitę Lietuva buvo patekusi į pietvakarinę, šiltesnę, šio anticiklono dalį, mūsų šalyje pasitaikė ir kelios niūrios dienos, kai padangę užtraukdavo pilkų debesų šydas, o temperatūra dieną vos 2–3 laipsniais skyrėsi nuo temperatūros naktį.

Savaitgalį ir vakar dieną Lietuvos gyventojus pagaliau ilgesnį laiką palepino saulė ir jos spinduliuose žaižaruojančios auksinio rudens spalvos.

Ateinančiomis dienomis anticiklonui traukiantis aukščiau, į šiaurines platumas, debesuotumas mūsų šalyje padidės, o iš pietvakarių artėjantis ciklonas atneš ir kritulių.

Šiandien Baltijos regiono orai išliks pavaldūs anticiklonui, bet jo poveikis pamažu silpnės. Debesuotumas pradės didėti nuo pajūrio, tad rytiniuose ir šiaurės rytiniuose rajonuose ši diena dar iki vakaro turėtų išlikti mažai debesuota. Nelis.

Temperatūra įdienojus svyruos tarp 4 ir 9 laipsnių šilumos. Pietryčių vėjas sustiprės iki 7–12 m/sek., tad bus gana žvarbu.

Trečiadienį artėjančio ciklono debesys vis labiau niauks mūsų šalies padangę, vakariniuose rajonuose jau vietomis negausiai palynos. Vėjas šiek tiek susilpnės, bet krypties nekeis.

Temperatūra naktį pasiskirstys nevienodai: pajūryje bus šilčiausia – 4–6 laipsniai šilumos, Žemaitijoje vyraus silpnai teigiama temperatūra, o šalies rytuose termometrai rodys žemiau 0 laipsnių, bet daugiau nei iki 3 laipsnių šalčio neturėtų atšalti. O dieną oras šils iki 5–9 laipsnių.

Ketvirtadienio naktį lietaus debesys lankysis vakariniuose ir pietiniuose šalies regionuose, dieną jie atsitrauks, tad lietaus tikimybė vėl trumpam sumažės. Pietryčių vėjas pūs 6–11 m/sek. greičiu.

Temperatūra naktį svyruos nuo 1 laipsnio šalčio rytiniuose rajonuose iki 4 laipsnių šilumos šalies vakaruose, prie jūros bus 5–7 laipsniai šilumos, dieną sulauksime 4–8 laipsnių šilumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.