Pagaliau: niūrią kasdienybę praskaidrins saulės spinduliai

Pirmadienio vakare Lietuvos šiauriniuose bei rytiniuose rajonuose lietų daug kur persvėrė šlapdribos, o šiaurės rytiniuose rajonuose netgi pasnigo. Šis artėjančios žiemos ženklas tebuvo matomas vos keletą valandų, vėl viršų perėmęs lietus sniegą greit ištirpdė.

Saulė vis dažniau pasirodys pro debesų sluoksnį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Saulė vis dažniau pasirodys pro debesų sluoksnį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Saulė vis dažniau pasirodys pro debesų sluoksnį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Saulė vis dažniau pasirodys pro debesų sluoksnį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Alva Nagelytė („Lietuvos rytas“)

Oct 26, 2016, 6:16 AM, atnaujinta May 10, 2017, 4:52 AM

Tiktai kraštiniuose šiaurės rytiniuose rajonuose susidariusi pirmoji šį rudenį 1–2 cm sniego danga išgulėjo iki vakar ryto. Sniegas nakvojo, žiema po mėnesio stos – teigia liaudies įžvalgos.

Pernai pirmasis sniegas pasirodė vėlai, tik lapkričio trečiojo dešimtadienio pradžioje. Spalio mėnesį nei sniego, nei šlapdribos nebuvo. Ilgai tęsėsi ganiava. Mėnuo buvo gražus, kritulių buvo nedaug.

Šį spalį gražių, sausų orų laikotarpis vyravo daugiausia antrąjį dešimtadienį. Dienos buvo saulėtos, bet gana vėsios. Prieš savaitę į Lietuvą pradėjo skverbtis drėgni, kartu ir gana žvarbūs orai.

Vakarykštis gausus lietus gerokai įmerkė laukus, žvyrkelius, išplito balos. Daug drėgmės iš pietvakarių atnešęs ciklonas šiandien gausius kritulius jau nuplukdys į tolimesnę Šiaurės Rytų Europą.

Lietuvos link iš Vidurio Europos pamažu artinsis sausus orus nešantis anticiklonas. Dangumi iš šiaurės vakarų plauks jau gerokai šviesesni ir nebe vientisi kamuolinių formų debesys.

Vietomis, daugiausia šiaurės rytinėje šalies dalyje, dar gali susitelkti trumputis, ne daugiau nei pusvalandį trunkantis negausus lietus. Įdienojus temperatūra svyruos tarp 5 ir 8 laipsnių šilumos. Pūs palyginti ramus šiaurės vakarų, vakarų vėjas.

Ketvirtadienio naktį numatomi debesuoti su pragiedruliais ir daugiausia sausi orai. Vėjui nurimus kai kuriuose šiauriniuose ir rytiniuose rajonuose formuosis rūkas.

Temperatūra rytiniuose bei pietiniuose rajonuose pažemės iki 1–2 laipsnių šalčio, plonu leduku apsitrauks balutės. Žemaitijoje išliks vienu kitu laipsniu aukščiau nulio, o pajūryje bus apie 6 laipsnius šilumos.

Dieną tankesnių debesų masyvas padengs šiaurės vakarinius rajonus. Truputį palynos. Kitur lietaus nenumatoma, tačiau bus gana debesuota su nedideliais pragiedruliais.

Vėjas dieną pūs iš pietvakarių jau truputį žvaliau. Temperatūra kils iki 6–9 laipsnių šilumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.