Savaitgalio orai: į šalį plūs vieni nemalonumai

Šią savaitę oro temperatūra mūsų šalyje išsiskyrė didele įvairove. Įsiveržusį šaltą orą keisdavo plūstanti šiluma ir atvirkščiai.

Savaitgalis bus lietingas.<br>V. Ščiavinsko nuotr.
Savaitgalis bus lietingas.<br>V. Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Grinvydas Špelveris („Lietuvos rytas“)

Dec 9, 2016, 9:56 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:40 PM

Neretai šviesiuoju paros metu atslinkdavo šalta arktinė oro masė, dėl to temperatūra dieną pradėdavo kristi. Pavyzdžiui, antradienį daugelyje vietovių visą dieną oro temperatūra žemėjo ir nukrito 3–6 laipsniais.

Naktimis irgi buvo anomali temperatūros eiga. Užuot paryčiais kritusi, ji imdavo kilti. To priežastis – iš vakarų plūstantis šiltas apniukęs oras. Puikus pavyzdys yra pirmadienio naktis, kai iki ryto oro temperatūra daugelyje rajonų pakilo per 5–10 laipsnių.

Šiandien vakare kai kur debesų šydas jau praplyš ir pasirodys pragiedrulių. Daugelyje rajonų protarpiais vis dar iškris lietus, Šiaurės ir Rytų Lietuvoje jis bus kiek intensyvesnis.

Pūs vakarų, šiaurės vakarų vėjas, 7–12 m/sek., kai kur jo gūsiai įsismarkaus iki 15–18 m/sek. Oro temperatūra svyruos nuo 4 laipsnių šilumos šiaurės rytiniame pakraštyje iki 8 laipsnių šilumos pajūryje.

Šeštadienio naktį orus vis dar lems silpstančio ciklono vėsesnė, vakarinė, pusė. Nedidelis lietus pasirodys tik vakariniame šalies pakraštyje. Vėjas pasisuks iš vakarų ir taps kiek ramesnis. Oro temperatūra visoje šalyje išliks teigiama, ji svyruos tarp 0 ir 5 laipsnių šilumos.

Šeštadienio dieną priartės naujo žemo slėgio sūkurio debesys: sugrįš apniukę ir su krituliais orai. Pietvakariniuose rajonuose vyraus lietus, o Šiaurės Rytų Lietuvoje pasirodys šlapdriba. Pūs silpnas, nepastovios krypties vėjas.

Įdienojus oras bus vos keliais laipsniais šiltesnis nei naktį.

Sekmadienį ir dieną, ir naktį vyraus krituliai, daugiausia šlapdriba ir lietus. Vietomis, kur temperatūra bus neigiama, formuosis plikledis.

Vėjas besikeičiančios krypties, 3–8 m/sek.

Tamsiuoju paros metu temperatūra svyruos nuo 2 laipsnių šalčio šiaurės rytiniuose rajonuose iki 3 laipsnių šilumos pietvakariuose.

Dieną oras sušils iki 1–6 laipsnių šilumos, tik šiaurės rytiniuose rajonuose išliks nedidelis šaltukas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.