Balta žiemos pasaka netrukus baigsis: artinasi šilumos banga

Pirmadienio rytas padovanojo žiemiškų vaizdų – baltas sniego patalas didesnėje šalies dalyje siekė 4–9 cm ir tik kraštiniuose pietvakariniuose rajonuose bei prie jūros sniego dangos storis buvo 1–2 cm. Bet šis baltas žiemos rūbas išliks neilgai – jau antradienį iš vakarų prie Lietuvos priartės šiltasis atmosferos frontas, su juo atkeliaus ir nauja šiltesnių orų banga.

Sniegas ims tirpti.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Sniegas ims tirpti.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Margarita Kirkliauskaitė („Lietuvos rytas“)

2016-12-13 06:28, atnaujinta 2018-02-09 22:59

Debesuotumas vėl didės, nedidelių pragiedrulių galima tikėtis nebent pietrytiniame šalies pakraštyje pirmoje dienos pusėje.

Kritulių bus nedaug: centriniuose ir rytiniuose rajonuose lengvai snyguriuos, pajūryje ir šiaurės vakariniuose rajonuose lynoti pradės jau sutemus.

Pūs stiprokas vakarų, pietvakarių vėjas, Baltijos jūros pakrantėje jo gūsiai sieks 15–17 m/sek.

Šaltis sušvelnės – daugelyje rajonų numatomas tik 0–2 laipsnių šaltukas. Prie jūros ir Vakarų Žemaitijoje vyraus teigiama temperatūra – 1–4 laipsniai šilumos.

Todėl per pastarąsias dienas susikaupęs sniego sluoksnis vėl ims tirpti. Bus slidu, ypač vakare, kai vėl ims šalti ir formuosis plikledis.

Ateinančią naktį krituliai intensyvės. Sniegas kaitaliosis su šlapdriba, dieną iš debesų daugiausia kris šlapdriba. Vakariniame šalies pakraštyje visą parą vyraus lietaus pavidalo krituliai, tik dieną lis jau mažiau nei naktį.

Apysmarkis pietvakarių vėjas trečiadienį jau suksis iš vakarų, šiaurės vakarų, prie jūros jis išliks gūsingas.

Naktį iš antradienio į trečiadienį termometrai didesnėje šalies dalyje rodys 1–6 laipsnius šalčio, Vakarų Žemaitijoje 0–2 laipsnius šilumos, pajūryje bus dar šilčiau. Dieną temperatūra pasiskirstys nuo 1 laipsnio šalčio rytiniuose rajonuose iki 4 laipsnių šilumos prie jūros. Kelius ir šaligatvius slidins plikledis.

Ketvirtadienio naktį mišrūs krituliai prognozuojami daug kur, jų intensyvumas menks. Dieną kritulių tikimybė artės prie minimumo. Vėjas rims, pūs iš šiaurės vakarų 5–10 m/sek. greičiu.

Naktį vyraus silpnai neigiama temperatūra, prie jūros išliks 1–3 laipsnių šiluma. Dieną sulauksime nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.