Sinoptikai įspėjo apie prasidėjusį pavojingą meteorologinį reiškinį

Sinoptikai įspėja apie pavojingas eismo sąlygas, ypač pietvakarinėje šalies dalyje. Ten jau prasidėjo pavojingas meteorologinis reiškinys – lijundra.

Dėl besikaitaliojančių orų bus slidu.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dėl besikaitaliojančių orų bus slidu.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2016, 7:10 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:48 PM

Šiuo metu lijundra yra Raseiniuose ir Dotnuvoje, o per naktį plis tolyn, daugiausiai, anot Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos budinčios sinoptikės Natalijos Nikolajenko, į pietvakarinę šalies dalį.

Sinoptikė įspėjo, kad daugelyje rajonų slidu bus ne tik dėl lijundros, bet ir dėl besikaitaliojančių orų, nes rytą dėl teigiamos temperatūros sniegas pradės tirpti, o štai naktį vėl šiek tiek pašals. Todėl formuosis plikledis.

N.Nikolajenko portalui lrytas.lt pasakojo, kad trečiadienio dieną daugelyje rajonų temperatūra bus teigiama – nuo 0 iki 5 laipsnių, tik rytiniuose rajonuose ji gali būti truputį žemiau nulio. 

Kaip dienraštyje „Lietuvos rytas“ rašė sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė, ketvirtadienio naktį mišrūs krituliai prognozuojami daug kur, jų intensyvumas menks. Dieną kritulių tikimybė artės prie minimumo. Vėjas rims, pūs iš šiaurės vakarų 5–10 m/sek. greičiu.

Naktį vyraus silpnai neigiama temperatūra, prie jūros išliks 1–3 laipsnių šiluma. Dieną sulauksime nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos.

Pasidomėjus, kodėl šiemet temperatūra kaitaliojasi taip dažnai, N.Nikolajenko paaiškino, kad nepastovius orus lemia netoliese esančio Atlanto vandenyno šiltoji srovė. Be to, gruodį žiema būna dar ne visai tikra. Sinoptikė priminė, kad neretai gruodį beveik nepasninga.

Šis gruodis įdomus tuo, kad temperatūra kinta labai greitai – po didesnio, maždaug 10 laipsnių, šalčio staiga sušyla iki teigiamos temperatūros ir atvirkščiai. Todėl gatvėse ir keliuose, ypač rajoniniuose, būna ypač slidu ir pavojinga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?