Erzins permainingi orai: po šalčio bangos – vėl atlydys

Ties Pietų Švedija besisukantis anticiklonas šiandien Lietuvą užkabins savo rytine dalimi. Didesnėje šalies dalyje vyraus debesuoti orai, o nedidelių pragiedrėjimų galima tikėtis tiktai šiaurės rytiniuose ir kraštiniuose rytiniuose rajonuose.

Penktadienio dieną didesnių pokyčių nenumatoma. Kai kuriose vietovėse susidūrimas su nedideliais krituliais neišvengiamas.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Penktadienio dieną didesnių pokyčių nenumatoma. Kai kuriose vietovėse susidūrimas su nedideliais krituliais neišvengiamas.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Margarita Kirkliauskaitė („Lietuvos rytas“)

Dec 15, 2016, 6:18 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:33 PM

Pagrindinė kritulių zona šiandien driekiasi virš Ukrainos, tad mūsų krašte pasirodys nebent tik kelios snaigės. Šiaurės vėjas, atplukdęs šaltesnio oro masę, suksis pamažu iš šiaurės vakarų, vakarų. Pajūryje dėl to temperatūra įdienojus taps teigiama – 0–2 laipsniai šilumos, kitur išsilaikys lengvas žiemiškas šaltukas – nuo 1 iki 6 laipsnių šalčio.

Būkite atsargūs, nes vakar atšilus, o šiąnakt pašalus daug kur susidarė plikledis, dėl jo keliai ir šaligatviai bus slidūs ir šiandien.

Penktadienio naktį mūsų šalis išliks anticiklono poveikio sferoje. Šiam aukštesnio slėgio sūkuriui keliaujant į pietryčius, pietiniuose ir pietrytiniuose rajonuose atsiras daugiau pragiedrulių. Lietuvos šiaurėje kai kur iškris šiek tiek kritulių, daugiausia sniego. Vakarų Žemaitijoje vietomis formuosis rūkas, o su juo galima tikėtis ir lijundros susidarymo.

Žemiausia temperatūra sieks 3–8 laipsnius šalčio, rytiniuose rajonuose kai kur atšals iki 9–11 laipsnių. Prie jūros vėjui pučiant iš vakarų išsilaikys 0–2 laipsnių šiluma.

Penktadienio dieną didesnių pokyčių nenumatoma. Kai kuriose vietovėse susidūrimas su nedideliais krituliais neišvengiamas. Sunkiai sklaidysis ir rūkas.

Vėjas vis labiau kryps iš pietvakarių, tad orai vėl atšils. Temperatūra svyruos nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos, pajūryje bus 5 laipsniai šilumos.

Šeštadienį dangus išliks niūrus. Vidutinio stiprumo vėjas pūs iš pietvakarių. Naktį nedideli įvairaus pavidalo krituliai šalies teritorijoje pasiskirstys padrikai. Vietomis susidarys silpna lijundra, o plikledis vėl apims beveik visą šalį. Temperatūra daug kur bus silpnai neigiama, kraštiniuose vakariniuose rajonuose išsilaikys 1–3 laipsnių šiluma.

Dieną krituliai greičiausiai neužsuks, bet matomumą kai kur blogins subolavęs rūkas.

Temperatūra taps teigiama ir tik rytiniame pakraštyje prognozuojamas 1 laipsnio šaltukas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.