Orai: vienur žvilgčios saulė, kitur – krės nemalonumai

Po sausesnės vakarykštės dienos šiandien Baltijos regionas vėl pateko į Atlanto ciklonų veiklos lauką. Šių žemo slėgio sūkurių frontiniai debesys visą savaitgalį į mūsų kraštus iš vakarų gins įvairaus pavidalo kritulius ir šilumą.

Orai šalyje bus skirtingi.<br>V. Ščiavinsko nuotr.
Orai šalyje bus skirtingi.<br>V. Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Margarita Kirkliauskaitė („Lietuvos rytas“)

Dec 16, 2016, 6:18 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:20 PM

Lietuva atsidurs tarp šiauriau keliaujančių ciklonų ir netoli Lenkijos besisukančio anticiklono, tad krituliai mūsų šalyje pasiskirstys nevienodai.

Šiandien daugiau debesų suksis ties centriniais ir rytiniais rajonais, šiuose regionuose pasirodys ir mišrių kritulių. Pirmiausia kris sniegas ir šlapdriba, vietomis tikėtina ir lijundra. Apie vidurdienį pakilus temperatūrai Vidurio ir Šiaurės Rytų Lietuvoje į šlapdribą vis dažniau įsimaišys lietus.

Vakariniuose rajonuose orai šią dieną turėtų būti malonesni. Pro debesis dažniau žvilgčios saulė, o kritulių jei ir bus kur nors, tai visai nedaug.

Pūs apysmarkis vakarų, šiaurės vakarų vėjas. Temperatūra svyruos nuo 0 laipsnių rytiniame šalies pakraštyje iki 5 laipsnių šilumos pajūryje.

Šeštadienį pragiedruliai pasirodys nebent pietiniuose rajonuose, esančiuose arčiau anticiklono. Šiauriniuose ir rytiniuose regionuose vietomis pasitaikys nedidelių kritulių. Naktį temperatūra bus artima 0 laipsnių, tad kai kur formuosis lijundra ir plikledis.

Dieną oras vėl šils iki 0–5 laipsnių šilumos. Vietomis subolavus rūkui trumpam sumažės matomumas. Vėjas rims ir pamažu suksis iš pietvakarių.

Sekmadienio naktį krituliai numatomi daugelyje rajonų, iš debesų daugiausia kris negausus sniegas. Prie jūros ir Vakarų Žemaitijoje šlapdriba kaitaliosis su lietumi, vietomis formuosis lijundra.

Temperatūra pažemės iki 0–5 laipsnių šalčio, kelius ir šaligatvius slidins plikledis. Pajūryje išsilaikys 1–3 laipsnių šiluma.

Sekmadienio dieną krituliai intensyvės. Rytiniuose rajonuose sniegą keis šlapdriba, o šalies vakaruose šlapdribą – lietus. Pietvakarių vėjas keis savo kryptį ir pūs iš vakarų, šiaurės vakarų. Baltijos jūros pakrantėje vėjas taps gūsingas, iki 12–14 m/sek. Temperatūra įdienojus pasiskirstys nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos, pajūryje šils iki 6 laipsnių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.