Dienomis švystelės saulės spinduliai, naktį daug kur pašals

Prasidėjo paskutinis gruodžio dešimtadienis. Didžiosios žiemos šventės čia pat, o lauke dvelkia ankstyvu pavasariu.

Naktį oro temperatūra kris žemiau nulio, dieną – bus šilčiau, kai kur pašvies saulė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Naktį oro temperatūra kris žemiau nulio, dieną – bus šilčiau, kai kur pašvies saulė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alva Nagelytė („Lietuvos rytas“)

Dec 21, 2016, 6:20 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:30 PM

Pirmaisiais gruodžio dešimtadieniais orai pasižymėjo staigiais, žymiais pokyčiais. Kartais sulaukdavome ilgesnių, kartais tik trumpučių žiemiškų laikotarpių. Žiūrėk, vakare spaudžia šaltukas, o rytą jau teška. Gretimų dienų temperatūros skirtumai kartais viršydavo 10 laipsnių.

Didesnis šaltis užklysdavo į rytinius rajonus. Vilniaus, Utenos apskrityse temperatūra krito iki 12 laipsnių šalčio. Vilniuje žemiau 10 laipsnių temperatūra buvo nukritusi 4 dienas.

Staigus su lietumi atlydys pirmojo dešimtadienio paskutinėmis dienomis visoje Lietuvoje dienos temperatūrą trumpam kilstelėjo iki 5–7, o Suvalkijoje – iki 8 laipsnių šilumos. Tuomet buvęs sniegas ir ledas greitai dingo.

Mėnesio paros vidutinė temperatūra kol kas didesnėje šalies dalyje yra aukštesnė už daugiametę ir svyruoja apie nulį, tiktai kraštiniuose rytiniuose rajonuose artima klimato normai.

Tačiau galutinį mėnesio temperatūros vidurkį dar truputį pakoreguos šio dešimtadienio orai, greičiausiai šiltėjimo kryptimi.

Šiandien orus dar lems aukšto slėgio lauko šiaurinis pakraštys, kur telkiasi storas šilto oro masyvas. Nors didesnėje šalies dalyje dangų dar klos debesų skraistė, lietaus nenumatoma. Rūko tikimybė irgi sumažės, tik rytą jis dar vietomis drieksis rytiniuose šalies rajonuose. Įdienojus truputį daugiau bus juntamas pietų vėjo dvelksmas. Temperatūra tiek ryto valandomis, tiek įdienojus bus gana vienoda ir svyruos apie 3–5 laipsnius šilumos.

Popiete šalies vakaruose ištisa debesų danga jau pradės pleišėti ir pamažu irti. Prasidėjęs debesų sklaidymasis vakare pamažu plis ir į kitus šalies rajonus.

Dangui giedrėjant kris temperatūra. Pirmiausia atšals žemės paviršius, kelių danga. Net esant oro temperatūrai dar truputį virš nulio laipsnių, drėgni paviršiai jau gali pradėti ledėti.

Ketvirtadienio naktį kritulių nenumatoma. Dangus bus su pragiedruliais. Nedidelis 1–3 laipsnių šaltukas ledu užtrauks balutes. Dieną ledą tirpins 1–3 laipsnių šiluma. Pietiniuose rajonuose bus gana saulėta, o Šiaurės Lietuvoje tikimasi nedidelių kritulių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.