Ruoškitės savaitgaliui – tokių orų šiemet dar nebuvo

Prieš keletą dienų virš Lietuvos buvo apsistojusi šilta, drėgna ir nepastovi oro masė, kurią vakare išstūmė šaltasis atmosferos frontas. Daugelyje rajonų palijo – vienur nušniokštė trumpos vasariškos liūtys, kitur tik truputį pakrapnojo. Kur lijo intensyviau, griaudėjo ir perkūnija. Pirmoji jos banga formavosi ryto valandomis kai kur Žemaitijoje, antroji – po pietų rytinėje šalies dalyje, trečioji – vakare šiauriniuose šalies rajonuose.

Pagaliau lietuvius palepins vasariška šiluma.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pagaliau lietuvius palepins vasariška šiluma.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Savaitgalį sulauksime vasariškų orų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Savaitgalį sulauksime vasariškų orų.<br>M.Patašiaus nuotr.
 Sinoptikas T.Kantautas.
 Sinoptikas T.Kantautas.
Daugiau nuotraukų (3)

Tadas Kantautas, sinoptikas

May 18, 2017, 7:25 AM, atnaujinta May 18, 2017, 8:15 AM

Gegužę dienų su perkūnija skaičius įvairiose Lietuvos vietovėse kinta nuo 2 iki 6 per mėnesį. Daugiausia dienų, kai griaudėja perkūnija, būna Dzūkijoje (apie 5–6 dienas), mažiausiai – Žemaitijoje ir pajūryje (apie 2–3 dienas).

Šiemet nuo gegužės pradžios iki šiandien užfiksuotos dvi dienos su perkūnija, bet teritoriniu atžvilgiu perkūnija buvo tiktai pusėje šalies teritorijos.

Savaitės pabaigoje, pasitraukus anticiklonui, kai kur vėl tikėtina perkūnija.

Šiandien stiprės anticiklonas, kuris iš lėto stums debesis iš Lietuvos. Bus debesuota su pragiedruliais. Daugiau debesų tvenksis rytiniuose rajonuose, todėl ten dar vietomis ir truputį palis. Pūs šiltas pietinių krypčių vėjas, 3–8 m/sek. greičiu.

Oras dieną sušils nuo 17 iki 22 laipsnių, ir tik debesuotuose šalies rytuose bei Kuršių nerijoje kai kur bus 14–16 laipsnių.

Artimiausią naktį debesuotumas mažės, tad žymesnio lietaus nebus. Dvelks silpnas pietys. Naktis bus gana šilta, oras atvės tik iki 8–13 laipsnių.

Rytoj dieną debesys visai išsisklaidys, tik vietomis plaukios maži, balti debesėliai. Išliks silpnas pietinių krypčių vėjas. Galėsime mėgautis šiluma – temperatūra kils jau iki 19–24 laipsnių.

Šeštadienio naktis bus labai panaši į prieš tai buvusią. Bus mažai debesuota ir sausa, vėjas silpnas. Oro temperatūra vėl kris iki 8–13 laipsnių.

Šeštadienio dieną debesuotumas padidės, tačiau lietaus dar nebus. Dvelks silpnas pietų, pietryčių vėjas. Oro temperatūra jau primins vasarą: termometrai rodys 20–25 laipsnių.

Sekmadienį išliks šilta, bet kai kur nulis trumpas lietus, galima perkūnija.

Šiandien – Eriko, Erdvilo, Rytės, Julitos ir Venancijaus vardo diena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.