Būkite pasiruošę savaitgalio orams – bus visko

Šį savaitgalį orai bus įvairūs. Šiandien orus dar lems į šiaurės rytus tolstantis ciklonas. Bus debesuota su pragiedruliais, saulė dažniau pasirodys šalies pietvakariuose.

Savaitgalį sulauksime ir saulėtų, ir lietingų orų.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Savaitgalį sulauksime ir saulėtų, ir lietingų orų.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 2, 2017, 8:08 AM, atnaujinta Jun 2, 2017, 7:12 PM

Kai kuriuose regionuose trumpai, negausiai palynos. Didesnė tikimybė susidurti su lietumi bus šiaurės rytiniuose rajonuose. Šaltokas ir gana stiprus vėjas pūs iš šiaurės vakarų, jo gūsiai vietomis sieks 15–17 m/sek.

Vėjas Baltijos regiono link gins vėsesnio oro masę, tad temperatūra penktadienį kils sunkiai ir įdienojus svyruos vos tarp 14 ir 19 laipsnių šilumos.

Ateinančią naktį debesys sklaidysis. Slėgis kils ir virš mūsų šalies stiprės aukštesnio slėgio laukas. Vėjas rims, bet krypties nekeis. Lietaus tikimybė bus minimali, bet po lietaus bus pakankamai drėgmės, kad rytinėje Lietuvos pusėje formuotųsi pavieniai rūkai.

Kadangi virš mūsų jau įsitvirtins vėsesnis oras, o nuo atšalimo nesaugos debesų šydas, temperatūra staigiai kris iki 2–7 laipsnių šilumos.

Žemaitijoje, kur oro temperatūra numatoma žemiausia, – dirvos paviršiuje galimos šalnos iki 0–2 laipsnių šalčio.

Šeštadienio diena turėtų būti saulėta ir maloni. Nestiprus vėjas nuolat keis kryptį. Nelis. Termometrai popietę rodys nuo 16 iki 20 laipsnių šilumos.

Sekmadienio naktis išliks sausa ir be lietaus. Bet debesuotumas jau ims didėti, tad oras vės lėčiau nei šeštadienio naktį, paryčiui bus 7–12 laipsnių.

Sekmadienio dieną Lietuvos padangę užklos lietaus debesys, susiję su nauju ciklonu, atkeliaujančiu iš vakarų. Vietomis lietų lydės perkūnija. Vėjas vėl stiprės iki 8–13 m/sek.

Temperatūra pasiskirstys tarp 15 ir 20 laipsnių, šalies pietuose oras spės įšilti iki 21–23 laipsnių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.