Vilnietis telefonu nufilmavo įspūdingą stichijos šėlsmą: dangų skrodė žaibai

Po keletą dienų trukusios kone vasariškos šilumos Lietuvą praėjusią naktį aplankėį galingi audros debesys. Per šalį jie keliavo svaidydamiesi žaibais, bildėdami griausmais ir nešė gausų lietų.

Praėjusią nauktį Lietuvoje siautėjo audra.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Praėjusią nauktį Lietuvoje siautėjo audra.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 10, 2018, 11:53 AM

Vilniuje gyvenantis portalo lrytas.lt skaitytojas Petras nufilmavo, kaip Fabijoniškių mikrorajone danguje blyksėjo žaibai.

„Tai Fabijoniškių mikrorajone užfiksuoti žaibai, naudojant paprasčiausią telefoną Iphone 7 ir sulėtinimo funkciją“, – rašė skaitytojas.

Vaizdo siužete žiūrėkite, ką užfiksavo vilnietis Petras.

Tuo tarpu sinoptikai pranešė, kad antradienį Lietuvos orus pradeda lemti virš Skandinavijos stiprėjantis šaltame ore susidaręs anticiklonas – orai atvės. Su šaltu oru atkeliaus ir tankesnių debesų juosta: didesnėje šalies dalyje vyraus apniukę ar debesuoti su pragiedruliais orai, tik pietiniuose rajonuose diena dar bus graži ir mažai debesuota. Lietaus tikimybė bus maža. Papūs stiprokas ir šaltas šiaurės, šiaurės rytų vėjas.

Temperatūra dieną nebus tokia aukšta kaip praėjusiomis dienomis, sušils iki 15–20, šiauriniuose rajonuose ir pajūryje vietomis tik iki 12–14 laipsnių šilumos. Artimiausią naktį šis aukšto slėgio sūkurys toliau stiprės ir stums debesų juostą tolyn į pietus. Naktis bus nepastoviai debesuota, pradedant šiauriniais rajonais dangus giedrės.

Lietaus tikimybė bus maža. Vėjas suksis iš rytų ir rims. Naktį, įsiveržus šaltam orui, temperatūra sparčiai kris ir paryčiais termometrai rodys tik 0–5 laipsnius šilumos.

Rytdienos orus lems anticiklonas. Dieną vyraus mažai debesuoti ir sausi orai, tiktai iš pietrytinių rajonų debesys pasitrauks antroje dienos pusėje arba vakarėjant. Pūs nelabai stiprus rytų vėjas. Temperatūra antroje dienos pusėje pakils iki 10–15 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio naktį aukšto slėgio laukas silps, danguje pasirodys pavieniai debesų masyvai, kai kur trumpai palis. Dvelks nestiprus ir šiltesnis rytų, pietryčių vėjas.

Temperatūra naktį pažemės iki 2–7 laipsnių šilumos. Ketvirtadienio dieną didesnių orų permainų nenumatoma. Vyraus nepastoviai debesuoti orai. Vietomis iš storesnių kamuolinių debesų trumpai palis. Pūs nestiprus rytų, pietryčių vėjas. Įdienojus temperatūra pakils iki 11–16 laipsnių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.