Rekordinis snygis Serbijoje užblokavo oro susisiekimą su šalies sostine

Rekordinis snygis Belgrade ir jo apylinkėse sekmadienį užblokavo oro susisiekimą su Serbijos sostine.

Pagrindiniai šalies magistraliniai keliai yra patenkinamos būklės eismo saugumo požiūriu.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Pagrindiniai šalies magistraliniai keliai yra patenkinamos būklės eismo saugumo požiūriu.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2021, 9:19 PM

Socialiniuose tinkluose pasklido informacija apie Nikolos Teslos oro uosto pastate nutrūkusį elektros tiekimą, išplito apsnigtų lėktuvų kilimo-tūpimo takų bei stovinčių lėktuvų nuotraukos.

Sekmadienio naktį Serbijoje prasidėjo gausus snygis ir pūga, kuri nesiliovė visą dieną. Anot sinoptikų, sniego storis Serbijos sostinėje pasiekė beveik 50 centimetrų, ir tai – absoliutus šalies rekordas.

Gausus šlapias sniegas sukėlė daug nelaimingų atsitikimų – ant kelių virto medžiai ir elektros stulpai. Šalies sostinėjee sutriko viešojo transporto eismas.

Nacionalinė televizija pranešė, jog slidžiame kelyje apvirto autobusas, vežęs merginų tinklinio komandą. Dėl avarijos nukentėjo penki žmonės – keturios sportininkės ir treneris. Visi jie paguldyti į ligoninę, tačiau, kaip skelbiama, pavojus jų gyvybei negresia.

Belgrado valdžia skelbia į miesto gatves sniegui valyti nukreipusi visą turimą specialią techniką, o pagrindiniai šalies magistraliniai keliai yra patenkinamos būklės eismo saugumo požiūriu, tačiau eismo sąlygos mažesnės reikšmės keliuose yra sudėtingos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.