Daugėjant susižalojusių – paaiškinimas, kaip reikėtų vaikščioti ant ledo: mokykitės iš žiemos karaliaus

Lietuvą nuklojęs sniegas ir takelius dengiantis ledas jau pridarė nemažai bėdų. Keliuose – avarijos, o medikai jau įspėja ir dėl gerokai išaugusio susižeidusių pėsčiųjų srauto. Ir kol vieni tikisi, kad takeliai bus visada gerai nuvalyti, kiti ieško būdų, kaip išengti traumų.

 Pasidalintame paveiksliuke nurodoma, kaip eidamas žmogus dažniau rizikuoja nukristi, o kaip tai reikėtų daryti taisyklingai.<br> lrytas.lt montažas.
 Pasidalintame paveiksliuke nurodoma, kaip eidamas žmogus dažniau rizikuoja nukristi, o kaip tai reikėtų daryti taisyklingai.<br> lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 10, 2022, 6:00 PM

Orai ir klimatas Lietuvoje“ grupės specialistai „Facebook“ pasidalino atmintine, kaip reikėtų vaikščioti.

„O jūs vaikai taip darykit kaip pingvinas daro“, – šmaikščiai teigiama įraše, tačiau šiame juokelyje – daugybė tiesos.

Pasidalintame paveiksliuke nurodoma, kaip eidamas žmogus dažniau rizikuoja nukristi, o kaip tai reikėtų daryti taisyklingai.

„Labai pavojingos orų sąlygos žiemą dažniausiai būna tuomet, kai virš šalto žemės paviršiaus užslenka šiltesnė oro masė. Tuomet vietoj snaigių gali kristi smulkūs lašeliai, kurie vos patekę ant paviršių iš karto prišąla ir pamažu formuoja ledo sluoksnį. Na o kaip reikia eiti ant ledo, tikriausiai, daugelis žinote, tačiau vis tiek įdomu pasižiūrėti ir į teorinę dalį“, – rašoma „Orai ir klimatas Lietuvoje“ „Facebook“ įraše.

Jame nurodoma: „Norėdami vaikščioti ant ledo, laikykite svorio centrą virš priekinės kojos. Vienas iš tai supratusių gyvūnų yra pingvinas. Įsivaizduokite, kad pats esate pingvinas ir viskas bus gerai.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.