Lietuviai į Turkiją perka „čia ir dabar“, o Egiptą masiškai rezervuoja rudeniui

Kelionių organizatoriaus „Tiketa Tour“ duomenimis, lietuviai gerokai aktyviau perka pavasario – vasaros keliones į Turkiją, tuo tarpu į Egiptą rudenį – rezervuojasi.

Formuojasi nauja keliautojų kategorija, norinčių atostogauti „čia ir dabar“.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Formuojasi nauja keliautojų kategorija, norinčių atostogauti „čia ir dabar“.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 28, 2021, 3:45 PM

Anot bendrovės vadovo Gvido Aukštuolio, susidomėjimas Egiptu gerokai didesnis nei prieš kelis metus, turizmo rinka palengva atsigauna, tačiau klientų elgesys – visiškai kitoks nei iki tol.

„Keliautojų elgesys keičiasi. Kelionės į Turkiją graibstomos iš karto, tuo tarpu rudens ir žiemos pradžios skrydžiai – rezervuojami iš anksčiau, ko nebūdavo. Žmonės tiesiog nusipirkdavo keliones, o dabar – elgiasi kitaip, atsargiau, palikdami simbolinį mokestį“, – sako įmonės vadovas.

Anot jo, rudenį į Egiptą bendrovė planuoja skraidinti kelis sykius per savaitę, skrydžius pradės nuo spalio vidurio ir tęs juos iki balandžio vidurio.

„Šiuo metu yra rezervuota daugiau nei trečdalis suplanuotų kelionių, ko nebūdavo anksčiau. Tuo tarpu keliautojai keliones į Turkiją perka iš karto, neplanuodami labai toli į priekį. Ieško skrydžių čia ir dabar, priešingai nei rudenį“, –sako jis.

Bendrovėje keliones rudens sezonui galima rezervuota nuo kelių dešimčių eurų, įmonės duomenimis – rezervuotų kelionių rudeniui – žiemai į Egiptą, net tris kartus daugiau nei ankstesniais metais, rezervacijos perkopė 35 proc. visų vietų.

„Tiketa tour“ plėtros vadovės Linos Švedarauskaitės teigimu, bendrovės vykdytos klientų apklausos parodė, kad „čia ir dabar“ keliones į Turkiją renkasi pasiilgę geresnio klimato, norintys pakeisti vietą ar palyginę atostogų kainas Lietuvoje.

„Itin geros viešbučių kainos, patogus skrydžių laikas ir geras oras – esminiai motyvai, kuriuos nurodo klientai, pasirenkantys keliones čia ir dabar“, – sako ji.

L.Švedarauskaitės teigimu, formuojasi nauja keliautojų kategorija, norinčių atostogauti „čia ir dabar“.

„Pastebime, kad vis daugiau sulaukiame tų, kurie nori vykti ilsėtis jau po kelių dienų, ar per artimiausią savaitę. Tai nauja tendencija, lemta itin gerų kainų Turkijoje“, – sako ji.

Anot jos, į Turkiją bendrovė yra pardavusi 30 proc. daugiau lyginant su 2019, į ją bendrovė planuoja skraidinti iki lapkričio mėnesio.

Kelionių organizatorius „Tiketa Tour“ priklauso didžiausiai centrinės ir rytų Europos aviacijos paslaugų verslo įmonių grupei „Avia Solutions Group PLC“, turinčiai beveik 100 biurų bei gamybos centrų.

Grupės įmonės teikia aviacijos paslaugas bei sprendimus įvairiausių pasaulio šalių klientams. „Avia Solutions Group PLC“ komandoje darbuojasi daugiau kaip 7000 specialistų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.