Pajūris kitaip: keturių vandenų kraštas siūlo naujas pramogas ir lankytinas vietas

Lietuviška vasara ne kasdien lepina saulėtais orais, bet atostogas nusprendus praleisti pajūryje, nusivilti neteks – Klaipėdos rajone laukia daugybė įdomių laisvalaikio praleidimo būdų.

Ką veikti Klaipėdos rajone ras ir aktyvaus, ir atpalaiduojančio poilsio beieškantys vienišiai bei šeimos su vaikais.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ką veikti Klaipėdos rajone ras ir aktyvaus, ir atpalaiduojančio poilsio beieškantys vienišiai bei šeimos su vaikais.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ieškantiems kitokių potyrių – edukacinės programos.<br>A.Aleksėjūnienės nuotr.
Ieškantiems kitokių potyrių – edukacinės programos.<br>A.Aleksėjūnienės nuotr.
Vandenlenčių parkas „313 cable park“ Palangoje.<br>D.Umbraso nuotr.
Vandenlenčių parkas „313 cable park“ Palangoje.<br>D.Umbraso nuotr.
Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro direktorė Daiva Buivydienė.
Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro direktorė Daiva Buivydienė.
Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.
Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2021-06-21 09:00, atnaujinta 2021-06-23 08:26

Ką veikti čia ras ir aktyvaus, ir atpalaiduojančio poilsio beieškantys vienišiai bei šeimos su vaikais.

Naujienos pamaryje

„Mūsų rajonas išsiskiria vaizdingomis vietovėmis. Turime priėjimą ir prie jūros, ir prie marių, rajono centrą Gargždus kerta Minija su vaizdingais slėniais, tad lankytojai turi kuo pasigrožėti. O kur dar įspūdingi gamtos paveldai tokie, kaip Olando kepurė, rajono perlas – Karklė, savo uosteliu išsiskirianti Dreverna, kaituotojų pamėgta Svencelė.

Aplankyti ir pamatyti tikrai yra ką. Ir kiekvienas papildomas maršrutas yra dar viena priežastis, kodėl verta užsukti į Klaipėdos rajoną“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

„Žmonės pavargę nuo pandemijos, todėl Klaipėdos rajonas kviečia kuo daugiau praleisti laiko gamtoje. O tam, kad tai būtų galima padaryti tematiškai ir tikslingai, šiam sezonui pristatome naujus pažintinius takus“, – pasakoja Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro direktorė Daiva Buivydienė.

Jau birželio antroje pusėje bus galima pasivaikščioti naujai sukurtais Pamario takais, kurie ves iš Drevernos mažųjų laivų uosto į dvi saugomas teritorijas.

Keliaudami nuorodomis pažymėtais takais pavieniams turistams bus sudaromos sąlygos aplankyti Svencelės telmologinį draustinį bei Kliošių kraštovaizdžio draustinyje esančią Tyrų pelkę. Abiejuose takuose laukia išskirtinė pažintis su pamario krašto istorija, lankomų saugomų teritorijų ypatumais bei vietiniais paukščiais.

„Būdami gamtoje ir išgirdę čiulbesį, susimąstote koks tai paukštis? Mes jums siūlome puikią galimybę ne tik išgirsti, bet ir juos pamatyti. Jums tereikės pažintiniame take esančiose lentelėse su paukščio atvaizdu, išmaniuoju telefonu nuskanuoti QR kodą. O į savo išmaniuosius telefonus parsisiuntus programėlę „BirdNET“ jūs galėsite ne tik išgirsti takuose pažymėtus, bet ir atpažinti gamtoje išgirstus paukščius“, – džiaugiasi D.Buivydienė.

Pažintinio pėsčiųjų tako į Tyrų pelkę gale – ant marių pakrantės esanti laukinė pieva ir likę anksčiau šienautos žolės kalnai. Siekiant tvariai ir natūraliai sunaikinti susikaupusias šieno krūvas sumanyta jas apželdinti moliūgais.

„Pakvietėme visuomenę pasidalinti su mumis moliūgų sėklomis arba sodinukais. Sužaliavę lapai ne tik sukurs puikų vaizdą pažintinio tako lankytojams, bet ir padės šienui greičiau suirti. Tikimės sėkmingai įgyvendinti šią akciją ir rudenį sulaukti gausaus moliūgų derliaus, kuriuos pasiimti galės visi norintys“ – dalijasi idėja Turizmo informacijos centro direktorė.

Atraskite Karklę iš naujo

Šiemet siūloma naujiena – visą vasarą savaitgaliais kursuosiantis „Pajūrio ekspresas“ kvies turistus atrasti Baltijos jūros perlą – Karklę. Klaipėdos rajono turizmo informacijos centras bendradarbiaudamas su „Lietuvos geležinkelių“ grupės bendrove „LTG Link“ kviečia rinktis tvarų, saugų bei komfortišką keliavimo būdą, kai nereikia vairuoti ir gaišti laiko spūstyse. „Pajūrio ekspresas“ – tai tęstinis „LTG Link“ maršrutas, kuriuo iš sostinės traukiniu galima vykti į Kretingą ar Klaipėdą, o kelionę į pajūrį tęsti specialiai skirtais autobusais.

„Vasaros sostine įprasta vadinti Palangą, bet siūlau atrasti Karklę, kurią dabar lengvai pasieksite iš sostinės“, – kviečia D.Buivydienė.

Karklėje veiklos ras mėgstantys ir ramų, ir aktyvų poilsį. Šiemet jau esami trys žiediniai Sveikatos takai pasipildė nauju žaliuoju žiedu palei Kalotės ežerą. Takai paženklinti stulpeliais su rodyklėmis, tad pradėti jais eiti galima nuo bet kurios vietos. Vaikščiodami šiais takais lankytojai ras informaciją apie nueitą atstumą bei vaizdingus paveikslėlius su populiariais maisto produktais ir patiekalais, tokiais kaip, šokoladas ar pica, kurie padės įsivaizduoti kiek kalorijų sudeginama nuėjus tam tikrą atstumą.

Karklė – tai SPA po atviru dangumi, kur siūloma pasimėgauti įvairiomis terapinėmis veiklomis, tokiomis kaip, gintaro, šokio judesių, miško ar garso terapijos, atsipalaiduoti jogos stovyklose, dalyvauti edukacinėse programose, ekskursijose, plaukti baidarėmis Baltijos jūroje, skristi parasparniu virš Olando kepurės skardžio, jodinėti žirgais ar važinėtis dviračiais. Apgyvendinimo įstaigų spektras Karklėje išties platus, todėl nakvynę išsirinkti pagal savo poreikius nebus sudėtinga.

Gargžduose pulsuoja gyvoji kuršių istorija

Šiemet Klaipėdos rajono turizmo informacijos centre Gargžduose lankytojų laukia ne tik paslaugūs centro darbuotojai, suteiksiantys visą informaciją apie rajone esančias pramogas bei lankytinus objektus, bet ir pažintis su Baltų keliu apie baltiškąsias mūsų šaknis.

„Klaipėdos rajono turizmo informacijos centre įrengtas interaktyvus stendas, kuriame galima virtuliai pasimatuoti kuršišką kostiumą. Taip pat sukurtas modernus žemėlapis. Jame rasite visas baltiškąsias žemes, išgirsite įdomias istorijas ir legendas apie maršrute esančius gražiausius Klaipėdos rajono piliakalnius, – pristato Turizmo informacijos centro direktorė.

Ieškantiems kitokių potyrių – edukacinės programos

Rekomenduojame patirti kitokių įspūdžių ir smagiai praleisti laiką Klaipėdos rajono muziejuose ar amatų centruose, kuriuose rengiamos įvairiausios edukacinės programos, organizuojamos kulinarinio paveldo degustacijos ne tik vaikams, bet ir suaugusiems.

Drevernoje J.Gižo etnografinėje sodyboje organizuojama pramoginė programa „Žuvies kelias“. Jos metu kviečiama patirti daugybę įvairiausių potyrių: paskanauti Mažosios Lietuvos deserto – gliumzinio (varškės) pyrago su kafija, paragauti unikalios dreverniškių žuvienės, degustuoti išskirtinio skonio Klaipėdos krašto vietinio vyndario vyno, pasilinksminti kartu su folkloro pristatymo programa, susipažinti su istorine ekspozicija sodyboje bei išskleisti bures ir plaukti į Kuršių marias su senoviniu burlaiviu – reisine „Dreverna“.

Gausybė vandens pramogų

„Klaipėdos rajonas patrauklus tuo, kad visi objektai vienas nuo kito yra nutolę 15-30 minučių kelio automobiliu atstumu, tad galima patogiai ir lengvai susiplanuoti labai įdomų laisvalaikio maršrutą“, – džiaugiasi D.Buivydienė.

Didžiulis turistų traukos objektas – Drevernos mažųjų laivų uostas. Čia ne tik galima apsistoti kempinge, žvelgti į Kuršių marias iš apžvalgos bokšto, papietauti restorane, bet ir lengvai keleiviniu keltu pasiekti Juodkrantę. Uoste šiemet siūloma naujiena – dienos bilietas, su kuriuo bus galima visą dieną leisti laiką pramogų zonoje.

Svencelėje – jėgos aitvarų bazė, kurioje mielai laiką leidžia ne tik vandens sporto entuziastai, bet ir mėgstantys pasigrožėti dangų raižančiais spalvingais aitvarais.

„Klaipėdos rajonas – keturių vandenų kraštas, kurį skalauja Baltijos jūra ir Kuršių marios, vingiuoja sraunios upės, tyvuliuoja ežerai. Čia galėsite išbandyti daugybę su vandeniu susijusių pramogų. Vandenlenčių parkus turime net keturis, o kur dar žygiai baidarėmis Minijos upe, pasiplaukiojimai pramoginiais laivais ar kateriais. Nuomojame 10-vietes kanojas, organizuojame Minijos žemupio regatą, Karklėje galima leistis į pramoginę žvejybą, nardymą ar gintaro gaudymą Baltijos jūroje“, – vardija Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro direktorė dar kartą priminusi, kad smagios atostogos priklauso ne tik nuo oro, bet nuo noro pramogauti ir atrasti, o šiame krašte ir pramogų, ir atradimų netrūksta.

Šeimoms su vaikais D.Buivydienė rekomenduoja apsilankyti Dino parke Radailiuose, kur nuobodžiauti neleis riaumojantys ir judantys 52 dinozaurai, daugybė aktyvių pramogų, 5D kinas, elektromobiliai, veidrodžių labirintas, batutai ir kiti išskirtiniai atrakcionai.

Taip pat siūlo neaplenkti autentiško Šiaurės Amerikos indėnų kaimo „Vinetu kaimas“, kuris yra išskirtinis gyvosios indėnų istorijos muziejus po atviru dangumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.