Neatrasta Lietuva: 4 vietos pamaryje, kurias verta aplankyti

Nors vis dar galima išgirsti sakančių, kad Lietuvoje nėra ką aplankyti, komunikacijos specialistas Mantas Brazdžionis su tuo tikrai nesutiktų. Kartu su drauge Viktorija virš 1000 vietų jau aplankęs Mantas sako, kad tai – dar tikrai ne viskas.

Ventės ragas.<br>Asm. archyvo nuotr.
Ventės ragas.<br>Asm. archyvo nuotr.
Ventės ragas.<br>Asm. archyvo nuotr.
Ventės ragas.<br>Asm. archyvo nuotr.
Dreverna.<br>Asm. archyvo nuotr.
Dreverna.<br>Asm. archyvo nuotr.
Aukštumalos pažintinis takas. <br>Asm. archyvo nuotr.
Aukštumalos pažintinis takas. <br>Asm. archyvo nuotr.
Hugo Šojaus dvaras. <br>Asm. archyvo nuotr.
Hugo Šojaus dvaras. <br>Asm. archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jul 10, 2021, 9:13 AM

Pamatyti, sako jis, tikrai yra ką – vien piliakalnių Lietuvoje beveik 1000. Deja, ne visi jie yra paruošti lankymui, tačiau Lietuvos gamta tikrai gali nudžiuginti gražiomis upėmis, atodangomis.

Pats Mantas sako, kad stengiasi atrasti ir aplankyti mažiau žinomas vietas, o su jomis pasidalija ir savo „Instagram“ paskyroje. Šį kartą Mantas apie kelis išskirtinius Lietuvos kampelius papasakojo ir lrytas.lt skaitytojams, o juos visus galite rasti pamaryje.

„Nors Baltijos jūra yra ypač mėgstama mūsų poilsiautojų, pamario kraštas taip pat turi ką įdomaus pasiūlyti. Man jis patinka tuo, kad čia yra daug vaizdingų kaimų ir miestelių – kiekvienas pasižymi sava istorija ir autentika. Be to, lankantis šiame krašte galima išvengti didesnių spūsčių ir triukšmingumo“, – portalui lrytas.lt sako M. Brazdžionis.

1. Drevernos kempingas

Drevernos miestelyje rasite puikų kempingą, siūlantį begalę pramogų poilsiautojams. Į tokias puikiai besitvarkančias vietas visuomet smagu užsukti. Dar prieš penkmetį ši Klaipėdos rajono vietovė buvo visiškai nyki ir neprižiūrima, tad čia užklysdavo nebent retas prašalaitis.

Tačiau privačiomis pastangomis per labai greitą laiką Dreverna atgimė kaip vienas įspūdingiausių poilsio kompleksų visoje šalyje. Nors šios pamario vietovės teritorija ir nedidelė, čia rasite jachtų uostą, apžvalgos bokštą, vandenlenčių parką, SPA, restoraną ir daugelį kitų smagių pramogų.

Koordinatės: 55.517256, 21.235927

2. Ventės ragas

Fantastiškas gamtos kampelis, kur gali jaustis lyg būtum ant pasaulio krašto. 5,5 km ilgio Ventės rago pusiasalis žavi savo kraštovaizdžiu bei įdomia istorija. Prieš kiek daugiau nei 600 metų čia stovėjo įspūdinga Vinderburgo pilis ir bažnyčia, tačiau šiems kryžiuočių statiniams išlikti iki šių dienų sutrukdė gamtos stichijos – žaibai bei audringos Kuršių marių bangos.

Dabar Ventės ragas garsėja vaizdingu 250 ilgio molu, nuo kurio atsiveria marių ir Neringos smėlynų panoramos. Taip pat viešint čia galima aplankyti seniausią Lietuvos švyturį, kuris iškilo 1863 metais.

Koordinatės: 55.341914, 21.190486

3. Aukštumalos pažintinis takas

Pusiaukelėje tarp Ventės ir Šilutės slepiasi išskirtinė laukinės gamtos oazė – Aukštumalos pelkė. Per ją veda neilgas, kiek daugiau nei 1 km ilgio takas, leidžiantis iš arti susipažinti su išskirtine Nemuno deltos regioninio parko augmenija ir žavingais pelkių ežerėliais. Tako pabaigoje lankytojus pasitinka medinis apžvalgos bokštelis, nuo kurio atsiveria bekraščiai gamtos horizontai.

Aukštumalos pelkė yra ne tik viena seniausių, bet ir didžiausių visoje Lietuvoje – ji užima net 2500 hektarų plotą. Vandeniu ši vietovė pasipildo tiek iš kritulių, tiek ir iš potvynių.

Koordinatės: 55.387995, 21.352750

4. Hugo Šojaus dvaras

Šio maršruto pabaigai – autentikos kupinas Šilutės miestas, galintis pasigirti puikiai išsilaikiusia neįtikėtino grožio Mažosios Lietuvos architektūra. Centrinėje miesto dalyje esantys istoriniai pastatai atrodo lyg meno kūriniai.

Bene gražiausias Šilutės lankytinas objektas – 300 metų istoriją skaičiuojantis Hugo Šojaus dvaras. Garsaus vietos visuomenės veikėjo vardu pavadintame dvare dabar vyksta įvairi edukacinė veikla, o aplink galima pasivaikščioti ypatingo grožio angliško tipo parke ir pasimėgauti gamtos ramybe.

Koordinatės: 55.340627, 21.460102

Norėdami sužinoti daugiau dėmesio vertų Lietuvos kampelių apsilankykite Manto „Instagram“ paskyroje @mantas.br.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.