Seniausias šalies kurortas gali pasiūlyti ne tik gerą poilsį: atrasti galite ir pramogų

Išgirdę žodį Druskininkai dauguma susimąsto apie ramų laisvalaikį, tačiau didžiausias ir seniausias Lietuvos kurortas gali pasiūlyti toli gražu ne tik gerą poilsį.

Druskininkai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Druskininkai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Druskininkai, lynų kelias. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Druskininkai, lynų kelias. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Druskininkų dviračių takai. <br>Druskininkai.lt nuotr.
Druskininkų dviračių takai. <br>Druskininkai.lt nuotr.
A.Česnulio poilsio ir skulptūrų parkas. <br>Druskininkai.lt nuotr.
A.Česnulio poilsio ir skulptūrų parkas. <br>Druskininkai.lt nuotr.
Druskininkai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Druskininkai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jul 25, 2021, 12:02 PM

Pasivaikščioti tarp įspūdingų medžio skulptūrų kviečia parko įkūrėjas – vienas geriausių Dzūkijos skulptorių Antanas Česnulis. Vos už 5 kilometrų nuo Druskininkų įkurtame parke išvysite unikalias medines skulptūras, kurias autorius sukūrė savo rankomis. Parką puošia vaizdingi Ratnyčėlės upelio vingiai, o jis nuolat papildomas naujais skulptoriaus darbais, todėl kiekvieną kartą atvykę atrasite naujas, dar nematytas skulptūras.

Druskininkai puikiai tiks ir mėgstantiems pasižvalgyti ne pėsčiomis, o dviračiu: kurortas pasižymi ypač palankiomis rekreacinėmis sąlygomis. Aplink Druskininkus nėra pramonės ir kitų taršos šaltinių, o miestą supantys didžiuliai pušynai išvalo orą ir prisotina jį eteriniais aliejais. Trumpai tariant, oras čia irgi gydo!

Vis dėlto, jei dviračiai, automobiliai ir kitos tradicinės transporto priemonės pabodo, į šalia esančią Liškiavą plaukite garlaiviu „Druskininkai“. Liškiavoje lydimi kartu atplaukusio gido pamatysite piliakalnį, alkakalnį, mitologinį akmenį su „jaučio pėda“, pasigrožėsite puikiu kraštovaizdžiu. Plaukdami laivu galėsite stebėti Nemuno vingius, pajusti Lietuvos gamtos grožį, o klientų patogumui yra du uždari ir du atviri deniai.

Norintys per daug nenutolti nuo kurorto gali rinktis ir romantiška ekskursiją dviese arba gaivinantį pasiplaukiojimą su draugais ar šeima Nemunu – tai smagus nuotykis ir galimybė pasinerti į Druskininkų istoriją. Plaukdami laivu galėsite apžiūrėti žinomiausius Druskininkų objektus, o laivo kapitonas papasakos istorijas apie legendinę Meilės salą.

Jeigu apsižvalgyti norėsis ir iš viršaus, Druskininkai gali pasiūlyti kelionę visus metus veikiančiu lynų keltuvu. Puoselėdami kurorto gamtą ir orą galite išbandyti šią ekologinio transporto priemonę, kuri neteršia aplinkos ir yra puiki pramoga tiek vaikams, tiek suaugusiems. Kelionės metu pro keltuvo langus, tarsi iš apžvalgos rato, išvysite įspūdingus Druskininkų kurorto miškus, Nemuno upės vingius ir nuostabią miesto panoramą.

Kurorte galite ir nemokamai pasigražinti: Druskininkuose rasite vieną mineralinio vandens šaltinį, kurio vanduo nieko nekainuoja. Tiesa, jo negalima gerti – druskos ir kitų mineralų koncentracija šiame vandenyje viršija 50 g/l, kas yra beveik du kartus daugiau, negu vidutinis jūros vandens druskingumas, ir 7 kartus daugiau, negu Baltijos jūros druskingumas! Tokių sūrymų, kaip Druskininkų „Grožio“ šaltinio vanduo, visoje Europoje rasite labai nedaug. Jo vanduo turi jauninančių ir priešuždegiminių savybių, puikiai tinka veido odai (saugokite akis!) ir gerklei skalauti.

Užsiėmimų tikrai netruks ir mažiesiems: „Uno“ nuotykių parke – aktyvi, fizinio pasirengimo nereikalaujanti pramoga, skirta visoms amžiaus grupėms. Išklausę instruktažą lipti pradėsite nuo lengviausių trasų ir būsite nuolat prižiūrimi instruktorių. Nuotykių parke yra net 6 skirtingos trasos suaugusiems ir 4 skirtingos trasos vaikams, kuriose jie bus nuolat prižiūrimi instruktorių. Taip pat mažiesiems įrengtas ir batutas.

Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas portalui lrytas.lt sakė, kad kurorte kažką naujo išvysti gali net ir turistas, atvykstantis čia kelis kartus per metus.

„Druskininkuose stengiamės nuolat atsinaujinti – pradedant procedūromis ir baigiant aplinkos sutvarkymu, renginių formatu. Net kelis kartus per metus į Druskininkus atvažiuojantis turistas čia atranda naujų, dar neišbandytų laisvalaikio ir poilsio formų ir Druskininkus pamato naujai. Druskininkuose kasmet duris atveria nauji viešbučiai, paslaugų sąrašus papildo naujos procedūros.“

Meras sako, kad dažniausiai atvykę poilsiautojai ieško būdų, kaip įdomiai užimti vaikus, todėl Druskininkai pasiūlė tam išeitį. „Jau antrą vasarą Druskininkai rado išeitį, kaip tėvams pailsėti, o vaikams praleisti laiką turiningai. Siūlome įdomias vaikų vasaros poilsio stovyklas.“

Pats R.Malinauskas sako mėgstantis po Druskininkus važinėti dviračiu, paspirtuku ar riedučiais, o tam dažnai renkasi dviračių takus prie Nemuno, tačiau nepamiršta ir kitų rajono vietų bei jose rengiamų edukacinių programų.

„Lankydamas tėvus visada pasivaikštau Grūto parke, Leipalingyje mane žavi ten esantis dvaras, kaimiškosiose mūsų vietovėse – įvairios rengiamos edukacijos.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.