Lietuviams poilsį siūlo miško viešbučiuose: vieninteliai kaimynai – bebrai bei stirnos

Vietinio turizmo tyrimų duomenimis, per pastaruosius metus privatumo ir netrukdomo poilsio troškulys pakvietė gyventojus vėl atsigręžti į gamtą.

Lietuviams poilsį siūlo miško viešbučiuose: vieninteliai kaimynai – bebrai bei stirnos. <br>lrytas.lt koliažas. 
Lietuviams poilsį siūlo miško viešbučiuose: vieninteliai kaimynai – bebrai bei stirnos. <br>lrytas.lt koliažas. 
„Vila Ūla“.<br>Autorių nuotr.
„Vila Ūla“.<br>Autorių nuotr.
„Taurų parkas“ ekstremalių pojučių mėgėjams.<br>Autorių nuotr.
„Taurų parkas“ ekstremalių pojučių mėgėjams.<br>Autorių nuotr.
„Tauro troba“.<br>Autorių nuotr.
„Tauro troba“.<br>Autorių nuotr.
„Namelis Medyje“.<br>Autorių nuotr.
„Namelis Medyje“.<br>Autorių nuotr.
„Miško rojus“.<br>Autorių nuotr.
„Miško rojus“.<br>Autorių nuotr.
„Kalniaus sodyba“.<br>Autorių nuotr.
„Kalniaus sodyba“.<br>Autorių nuotr.
„Etno Hut“.<br>Autorių nuotr.
„Etno Hut“.<br>Autorių nuotr.
„Etno Hut“.<br>Autorių nuotr.
„Etno Hut“.<br>Autorių nuotr.
„Do you place“. <br>Autorių nuotr.
„Do you place“. <br>Autorių nuotr.
„Do you place“. <br>Autorių nuotr.
„Do you place“. <br>Autorių nuotr.
„Arčiau gamtos“<br>Autorių nuotr.
„Arčiau gamtos“<br>Autorių nuotr.
„Arčiau gamtos“<br>Autorių nuotr.
„Arčiau gamtos“<br>Autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (13)

Lrytas.lt

Aug 1, 2021, 8:24 AM

Į vietas, kuriose galima susilieti su lėta gyvenimo tėkme ir pasimėgauti taip ieškoma ramybe privačiose nakvynės vietose. Glampingai arba kitaip – Miško viešbučiai, tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje jau spėjo užkariauti keliautojų simpatijas. O šiandien, prisitaikydami prie žmonių poreikių, siūlo ne tik neįprastas vietas poilsiui, bet ir produktyviam darbui.

Tam, kad ieškoti „Miško viešbučių“ būtų patogiau, nacionalinė turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“ sukūrė žemėlapį, kuriame – daugiau nei 30 neįprastų atokvėpio vietų gamtoje: nameliai medžiuose, ant vandens, po atviru dangumi ar miško tankmėje tiek šiltuoju, tiek šaltuoju metų laiku.

Pilno žemėlapio ieškokite čia, o kelios idėjos pabėgimui į gamtą dar šį sezoną – žemiau.

Tarp medžių viršūnių

„Namelis medyje“ Anykščių r. Anykščių regioniniame parke tarp pušų įsikūrę nameliai medyje – jaukūs, apsupti šimtamečių medžių, įrengti su visais patogumais, o kai kurie – su plačiomis terasomis rytams pasitikti ar vakarams palydėti. Šiuo metu netoli Šventosios upės galima rinktis dviejų tipų namelius. Vienas – skirtas šeimai su vaikais, kitas – talpinantis didesnes kompanijas (iki 8 svečių). Be nakvynės tarp ošiančių pušų yra galimybė pasimėgauti lietuviškos pirties malonumais.

„Taurų parkas“ ekstremalių pojūčių gerbėjams Tauragėje. Jeigu esate ekstremalių pojūčių mėgėjas ir nakvynės įprastuose viešbučiuose – ne Jums, tuomet verta užsukti į „Taurų parką“ ir išmėginti nakvynę namelyje medyje, įkurtą net 8 metrų aukštyje. Tiesa, namelis skirtas dviems – romantikams, nebijantiems aukščio ir medžiuose šeimininkaujančių miško gyventojų.

Po stikliniu dangumi

„Alove.glamping“ Alytaus r. Alytaus rajone įsikūręs, moderniai įrengtas ir tobulai su laukine gamta suderintas „Alove.glamping“ siūlo nakvynę kupole bet kuriuo metų laiku. Čia galima patiems pasigaminti vakarienę įrengtoje virtuvėje, o vėliau – skaičiuoti žvaigždes jaukioje terasoje su vaizdu į Alovės ežerą. Tiesa, narplioti dangaus paslaptis už papildomą mokestį lankytojai gali tiesiai iš karšto vandens kubilo.

Vitražinė palapinė „Glamping Club, Bučeliškė“ Molėtų r. „Miško šiltnamis“ – taip dar kitaip vadinama naujoji vitražinė, permatoma stiklinė palapinė dviems Molėtų rajone, įrengta pačiame Labanoro miško viduryje – lietuviškose džiunglėse. Palapinėje–šiltnamyje yra maža virtuvėlė, prieškambaris, WC. Yra galimybė užsisakyti kubilą.

Trupinėlis egzotikos

Indėniškas viešbutis Kelmės r. Poilsis indėnišku ritmu – taip būtų galima pavadinti vaizdingame Dubysos upės pakrantės vingio slėnyje, tarp Raseinių ir Kelmės įsikūrusią stovyklavietę „Laukiniai vakarai“, kuri kviečia praleisti atostogas pagal seniausius Šiaurės Amerikos gyventojus. Čia ne tik siūloma nakvynė vigvamuose-tipiuose, bet ir indėnų „medical tipi“ – pirtis.

Bohemiškos palapinės „Bohostay“ Vilniaus r. Tradicinę palapinę į bohemiško stiliaus nakvynę galima iškeisti ir Vilniaus rajone, šalia Dūkštų ąžuolyno bei Neries regioninio parko. Šalia autentiškos palapinės įrengta pirtis, kubilas, čia pat – tyvuliuojantis tvenkinys su žuvimis.

Arčiau vandens

„Miško rojus“ Rietavo sav. Poilsiavietė „Miško rojus“, įrengta ant tvenkinio – norintiems atitrūkti nuo civilizacijos. Čia nėra nei elektros, nei interneto ar kitų, poilsį galinčių trukdyti sistemų. Čia, šalia namelio virš vandens, įrengta jauki terasa, šalia yra laužavietė.

Namelyje gali apsistoti 3 žmonės. Beje, kiek toliau, miške, įrengta ir antroji „Miško rojaus“ stovyklavietė „Šviesa“. Joje įrengtas dviejų aukštų namelis, turintis kubilą ant stogo. Namelyje yra galimybė pasikrauti telefoną, nešiojamą kompiuterį, tad galima atvykti darbostogoms. Miegamajame galima rasti saviugdos knygų.

Gazeba prie jūros „Karkelbeck No.409“ Klaipėdos r. Ošiant jūrai – nakvynė azijietiško stiliaus gazebose. Jose vaikščiojama basomis, sėdima ant pagalvėlių, o saldžiam miegui nugulama ant lietuviškos vilnonės patalynės. Jų viduje – nėra elektros, tačiau visus reikalingus patogumus galima rasti šalia esančiame administraciniame namelyje. Keliautojams pageidaujant, tiesiai į gazebas galima užsisakyti pusryčius: karštas bandeles, sveikuolišką košę, varškės apkepą, kavos ar arbatos.

Ošiant miškams ir besidriekiant pievoms

InWoods inkilas Molėtų r. Molėtų rajone įsikūręs „InWoods“ inkilas kviečia ne tik pasisemti ramybės, bet ir nerti į tikrą miško terapiją Labanoro girioje. Inkile svečiai ras viską, ko gali prireikti patogiam poilsiui – dušą, WC, higienos priemones, taip pat indukcinę kaitlentę gardiems pusryčiams, indus, įrankius. Šalia namelio įrengta terasa, kurioje galima naudotis griliumi. Poilsis namuke prieinamas ir šaltuoju metų laiku.

„Etno Hut“ Elektrėnų sav. Dievinantiems minimalizmą ir palaikantiems „Small Living“ idėją – gyvenimo būdą su kuo mažesne įtaka gamtai. Miškuose įsikūręs „Etno Hut“ namelis turi visus reikalingus patogumus, taip pat – mažą virtuvėlę, žiemos metu galima užsikurti krosnelę. Tai vieta, tinkanti ne tik poilsiui šiltuoju metų laiku, bet tobula švęsti net ir Naujuosius metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.