Skelbiami konkurso „Aš – savo krašto ambasadorius“ rezultatai: sužinokite, kas tapo jūsų regiono veidu

Baigėsi išskirtinis Centrinės projektų valdymo agentūros (CPVA) projekto „Integruojanti infrastruktūra“ naujienų portale lrytas.lt paskelbtas konkursas „Aš – savo krašto ambasadorius“. Mėnesį trukusiame konkurse savo kandidatūrą tapti krašto ambasadoriais pateikė per pusšimtį asmenų iš įvairių Lietuvos regionų.

Lrytas.lt koliažas
Lrytas.lt koliažas
Iveta ir Darius Balseriai.<br>Konkurso nuotr.
Iveta ir Darius Balseriai.<br>Konkurso nuotr.
Vilma Vainorė.<br>Konkurso nuotr.
Vilma Vainorė.<br>Konkurso nuotr.
Vita Vadolkytė.<br>Konkurso nuotr.
Vita Vadolkytė.<br>Konkurso nuotr.
 Diana ir Marijus Lopaičiai.<br>Konkurso nuotr.
 Diana ir Marijus Lopaičiai.<br>Konkurso nuotr.
Agnė Linartė.<br>Konkurso nuotr.
Agnė Linartė.<br>Konkurso nuotr.
Bronius Kleinauskas.<br>Konkurso nuotr.
Bronius Kleinauskas.<br>Konkurso nuotr.
Jonas Sidaravičius.<br>Konkurso nuotr.
Jonas Sidaravičius.<br>Konkurso nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Nov 16, 2021, 5:59 PM, atnaujinta Nov 19, 2021, 2:19 PM

Po vieną dalyvį, iš kiekvienos apskrities, kuris konkurse sulaukė daugiausiai skaitytojų palaikymo balsų, konkurso organizatoriai skelbia savo regiono veidu bei suteikia galimybę papasakoti apie savo veiklą visai Lietuvai!

Išrinktų dešimties ambasadorių nuotraukos ir istorijos bus skelbiamos reklaminiuose lauko stenduose, o interviu – publikuojami regioninėje žiniasklaidoje.

Iš viso konkurse sulaukta 62 dalyvių anketų, kurių aprašymuose dalyviai dalinosi pasiekimais savo krašte, kalbėjo apie vertybes, kurias puoselėja ir kaip jie prisideda prie gerovės savame krašte.

Be to, vykstant konkursui lrytas.lt žurnalistai aprašė ne vieną jau esančią įdomią ir išskirtinę istoriją, kurių herojai drąsiai teigia, kad regione gyventi gera ir dalinasi savo sėkmės paslaptimi. Laimėtojais skelbiami iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Marijampolės, Tauragės, Telšių, Alytaus ir Utenos apskričių, kurie surinko daugiausiai lrytas.lt lankytojų balsų.

Vilniaus apskrityje ir viso konkurso lydere tapo Agnė Linartė. Agnė Ukmergėje renovavo seną namą ir visai neseniai atidarė kūrybinę studiją „LinArt“, kurioje ukmergiškiams ir miesto svečiams siūlo įvairių rankų darbo kūrinių. Ši studija – Agnės Linartės ilgai brandinta ir įgyvendinta svajonė kurti ir gyventi Ukmergėje.

Pagal konkurso taisykles, Agnei Linartei atitenka ir specialus prizas, elektrinis paspirtukas, nes tarp visų dalyvių ji sulaukė didžiausio palaikymo.

Kauno apskrityje laimėtoja tapo jonaviškė Vitalija Kraučelienė, kuri yra gidė ir kelionių organizatorė, įkūrusi Jonavos keliautojų klubą „Jongida“. Ji garsina savo miestą po visą Lietuvą ir pasaulį kviesdama turistus aktyviai lankytis Jonavoje ir juos supažindina su šiuo nuostabiu miestu ir apylinkėmis.

Vilma Vainorė iš Lyverių yra projekto „Keliaujančios mamos“ įkūrėja. Subūrė bendruomenę, kurioje keliaujančios mamos palaiko ir pataria viena kitoms, randa visą informaciją apie keliavimą su vaikais.

Kaip ji pati sako, projektas vis labiau auga, komanda didėja, o mamos nuoširdžiai dėkoja! Vilma konkurse sulaukė labai daug palaikymo ir tapo laimėtoja iš Klaipėdos apskrities.

Ramūnas Žemaitis iš Gudkaimio kaimo tapo Marijampolės apskrities ambasadoriumi. Ramūnas yra Gudkaimio bendruomenės pirmininkas, aktyvus visuomenininkas, iniciatyvų kaimo žmonių gerovės vardan autorius ir rėmėjas. Kaip savo aprašyme mini, Gudkaimio bendruomenė – viena turtingiausių visame rajone.

Diana ir Marijus Lopaičiai daugiausiai lankytojų simpatijų susirinko atstovaudami Šiaulių apskritį. Šeima yra projekto „Šalom, Akmene!“, skirto puoselėti žydų kultūrą ir istorinį palikimą Akmenės krašte, sumanytojai. Nuo 2019 metų aktyviai vykdo projekto veiklą, už kurią apdovanoti Lietuvos Respublikos Seimo narių padėka, Lietuvos respublikos Seimo medaliu.

Panevėžio apskrities ambasadore tapo Vita Vadolkytė. 30 metų Vitos vadovaujamų teatrų „Stebulė“ bei „Ku-kū“ kuriami spektakliai bei 25 metus rengiami tarptautiniai kartų teatrų festivaliai Skapiškio miestelio vardą garsina visoje Lietuvoje ir už jos ribų.

Tauragės apskrityje laimėtojais tapo Iveta ir Darius Balseriai. Pora paliko Vilnių ir išsikraustė į Šilinės kaimą, kuriame įkūrė žavingą bistro, pavadinimu „Keltininkas“. Įsikūrę nuostabioje Panemunių regioninio parko teritorijoje, Balseriai džiugina visus atvykstančius.

Bronius Kleinauskas yra Žemaičių Kalvarijos poeto Vytauto Mačernio muziejaus gidas, ekskursijų vadovas po Žemaičių Kalvariją. Kaip pats Bronius sako, visus turistus, kurie domisi jauniausio Lietuvos klasiko gyvenimu ir kūryba, visuomet labai jų laukia ir, labai maloniai priima. Bronius konkurse tapo laimėtoju iš Telšių apskrities.

Jonas Sidaravičius, gyvenantis Veisiejuose, nugalėjo Alytaus apskrityje. Tai – pavyzdingas ir aktyvus miško savininkas bei ūkininkas, išrinktas nugalėtoju nominacijoje „Aplinkai draugiškiausias ūkininkas 2010“, aktyviai ūkininkaujantis ir skatinantis taikyti aplinkai tvarius metodus. Na, o Utenos apskrities ambasadore tapo Nijolė Radušienė iš Anykščių, kuri yra trečio amžiaus universiteto įkūrėja. Aktyvi visuomenės siela ir miesto vertybių, sveikos gyvensenos puoselėtoja. Nijolė įvertinta „Šimtmečio anykštėno“ ženklo apdovanojimu.

Dėkojame visiems konkurso dalyviams už jų aktyvią ir nenuilstamą veiklą, garsinant savo kraštą. Konkurso rezultatus galite pamatyti čia. Konkurso organizatoriai su laimėtojais susisieks asmeniškai.

„Integruojanti infrastruktūra“ – VšĮ Centrinės projektų valdymo agentūros (CPVA) inicijuota komunikacijos kampanija, kuria siekiama suteikti gyventojams daugiau žinių apie Lietuvos regionuose ES fondų lėšomis atnaujintos ar sutvarkytos infrastruktūros teikiamas galimybes ir privalumus. Projektas finansuojamas Europos socialinio fondo lėšomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.