Savaitgalis Palangoje: meilė sau ir palaima kūnui

Kai už lango niūru ir šalta, o diena trunka tik kelias valandas, kūnui ir sielai kaip niekada reikia meilės. Tokiu metų laiku nėra nieko maloniau, kaip panirti į įvairias SPA ar sveikatinimo procedūras, kurios ne tik padeda išspręsti tam tikras kūno problemas, bet ir atsipalaiduoti, atgauti ramybę. Didžiausiame šalies kurorte Palangoje šurmulys nenutyla net ir šiltajam sezonui pasibaigus. Savaitgalius prie jūros leidžia daugybė svečių iš tolimesnių ar artimesnių šalies kampelių.

Po savaitgalio, praleisto Palangoje, prisikvėpavę pajūrio oro kurorto svečiai pasijunta tarsi gimę iš naujo.<br>A.Kazlausko nuotr.
Po savaitgalio, praleisto Palangoje, prisikvėpavę pajūrio oro kurorto svečiai pasijunta tarsi gimę iš naujo.<br>A.Kazlausko nuotr.
 SPA AMBER PALACE nuotr.
 SPA AMBER PALACE nuotr.
Dabar Palangos kurorte lengvai galima rasti tai, ko geidžia širdis ar prašo kūnas.<br>Palangos miesto baseino nuotr.
Dabar Palangos kurorte lengvai galima rasti tai, ko geidžia širdis ar prašo kūnas.<br>Palangos miesto baseino nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 25, 2021, 10:16 AM, atnaujinta Nov 25, 2021, 12:13 PM

Puikia sudėtine Palangoje praleisto savaitgalio dalimi tampa įvairios SPA, sveikatinimo paslaugos, kurių pasirinkimas šiame kurorte toks didelis, kad norint viską išbandyti tikrai neužteks visų rudens ir žiemos savaitgalių.

„Aktyvusis turizmo sezonas dabar kur kas ilgesnis nei anksčiau – rudenį jis pasibaigia vėliau, o pavasarį prasideda anksčiau. Ir tai dėl didžiulės SPA, sveikatinimo paslaugų gausos Palangoje.

Niūriuoju, šaltuoju periodu žmonės nori sušilti, atsipalaiduoti, sustiprinti imuninę sistemą. Todėl itin populiarios malonumą ir naudą teikiančios sveikatingumo, SPA, pirčių paslaugos“, – pasakojo Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Ingrida Valaitienė.

Tad po savaitgalio, praleisto Palangoje, prisikvėpavę pajūrio oro ir pasilepinę procedūromis kurorto svečiai pasijunta tarsi gimę iš naujo.

Paslaugų – kiekvienam pagal poreikį

Norint pasimėgauti tuo, kas geriausia kūnui ir sielai, tereikia išsirinkti tinkamą paslaugą iš gausybės siūlomų Palangoje. Kokių procedūrų ir naudos sveikatai galima rasti šiame kurorte?

Įvairių SPA ir sveikatinimo paslaugas teikiančių vietų čia yra tiek, kad net suskaičiuoti sunku.

„Pasiūla be galo didelė. Didesnį ar mažesnį SPA ar sveikatingumo centrą turi visi 4 ar 5 žvaigždučių viešbučiai. Tokius malonumus siūlo ir kai kurie 3 žvaigždučių viešbučiai. O plačiausias išskirtinių paslaugų pasirinkimas – didžiuosiuose kurorto SPA centruose ar poilsio ir sveikatingumo kompleksuose, kurie įsikūrę viešbučiuose, sanatorijose ar tiesiog Palangos miesto ribose“, – vardijo I.Valaitienė.

Ji pastebėjo, kad konkurencija tapo tokia didelė, kad sveikatingumo centrai, anksčiau laikęsi vienos kokios nors krypties ar koncepcijos, dabar to atsisakė – norėdami patenkinti klientų lūkesčius ėmė siūlyti platų įvairių paslaugų spektrą.

Tad dabar kurorte lengvai galima rasti tai, ko geidžia širdis ar prašo kūnas.

Atsipalaidavimas – vandenyje

Geras poilsis be vandens neįsivaizduojamas, tad ne veltui populiariausi yra baseinai ir įvairios pirtys.

Lankytojai renkasi tiek lauko baseinus, tiek vidinius, baseinus su srovėmis ar kaskadomis, masažines vonias, populiarus ir plūduriavimas vandens kapsulėje.

Palangos baseine, atitinkančiame Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) reikalavimus, taip pat ir kituose didžiuosiuose sveikatingumo centruose vyksta vandens kūno rengybos treniruotės, sveikatinimo mankštos, plaukimo pamokos ir kūdikių mankštos.

O įvairiausias vonias, teikiančias didžiulį atpalaiduojamąjį poveikį, sunku ir suskaičiuoti – dauguma centrų siūlo vonias, kuriose naudojami natūralūs ingredientai – dumbliai, druskos, įvairios žolelės.

Sušilti – į pirtį

Tamsiuoju sezonu sušildyti kūno ir sielos Palangos svečiai ir vietos gyventojai traukia į įvairias pirtis. O didesniuose pirčių centruose itin populiarios tapo profesionalių pirtininkų programos.

„Žmonės labai pamėgo vantas, įvairias žoleles pirtyse ir tokias procedūras kaip hamamas. Natūralius kvapus pirtininkai išgauna iš natūralių augalų, kurie ne tik gydo, stiprina organizmą, bet ir ramina nervų sistemą. Todėl lankytojai geriau atsipalaiduoja – nurimsta ir kūnas, ir mintys. Tie, kurie kartą išbandė, prie šių malonumų vis grįžta“, – pasakojo I.Valaitienė.

Pirčių programos siūlomos tiek visiems lankytojams, tiek atskiroms grupėms, tarkime, nuogaliams – tai dabar taip pat labai populiaru.

Palangoje galima rasti pirčių, kurios kūrenamos pagal senolių tradicijas, – ypač mėgstama aromatinė, garinė druskų, lauko pirtis. Populiarios ir garinės pirtys, saunos, infraraudonųjų spindulių, druskų.

Norintys patirti ką nors neįprasta gali užsukti į nefrito, gintaro pirtį, o pirtis ant jūros kranto tikrai paliks neišdildomų įspūdžių visam gyvenimui. Joje taip pat galima užsisakyti pirtininko paslaugas.

Tai, ko labiausiai reikia

Iš sveikatinimo paslaugų populiariausi įvairiausi masažai – Palangoje skirtinguose centruose galima rasti atpalaiduojančių, limfodrenažinių, anticeliulitinių, tajų, taškinių, tailandietiškų masažų, taip pat masažų sportuojantiems ar besilaukiančioms moterims.

Populiarūs ir atskirų probleminių kūno vietų masažai – pėdų, nugaros ir pečių juostos.

Įvairių kūno procedūrų ar ritualų Palangoje irgi gausybė. Jų galima rasti tiek pagal poveikį, tiek pagal kurią nors kultūrą – tailandietiškų, japoniškų („watsu“), ajurvediškų.

I.Valaitienė pastebėjo, kad anksčiau buvo madinga procedūras vadinti įvairiais poetiškais pavadinimais, o dabar stengiamasi pabrėžti jų poveikį – antistresinės, atpalaiduojamosios ir panašiai. Taip žmogui lengviau pasirinkti tai, ko jam labiausiai reikia.

Atgauti sveikatos – prie jūros

Tautiečius į Palangą nuo seno traukia ir įvairios sanatorijos, kur atgauti jėgas po ligos ar operacijos padeda ne tik puikūs specialistai, bet ir pajūrio oras bei Baltijos ošimas. Vieni dėl sanatorinio gydymo atvyksta turėdami ligonių kasų finansavimą, kiti, žinodami didžiulę teikiamą naudą, renkasi įvairias sveikatinimo programas už savo lėšas.

„Dabar labai populiari reabilitacija po koronaviruso infekcijos. Palangos įstaigos sulaukė nemažo šia liga sirgusiųjų dėmesio – didelė dalis jų jėgas ir sveikatą atgavo būtent pajūryje“, – pastebėjo I.Valaitienė.

Įvairias gydomąsias paslaugas ar programas siūlo ir didieji kurorto sveikatingumo centrai – žmonės gali rinktis, tarkime, antistresinę programą ar padedančią atgauti ramybę. Arba programą turintiems kokių nors negalavimų – kenčiantiems dėl nugaros skausmų, turintiems odos problemų, norintiems mesti svorį.

Pabendravus su specialistais galima išsirinkti tinkamiausią programą, o kai kuriose įstaigose atliekama ir diagnostika, įvertinama sveikatos būklė, tuomet paskiriama tinkamiausia programa.

Jūros vandens ir gintaro poveikis

Palangos įstaigos, teikiančios SPA ar sveikatinimo paslaugas, turi ir išskirtinių pasiūlymų, kokių sunku rasti kitur.

Vienose jų procedūroms naudojamas Baltijos jūros vanduo. Taip pat Palangoje galima išbandyti masažą gintaro pintomis, SPA ritualus, kuriems naudojama kosmetika su gintaro dulkėmis, o čia veikianti natūralaus gintaro pirtis – didžiausia Lietuvoje.

Yra centrų, kur gydomosioms procedūroms naudojamas geoterminis vanduo.

Viename jų teikiamos unikalios paslaugos – naudojamos gydomojo purvo sapropelio aplikacijos, gydančios odą, nugarą, sąnarius.

Veido procedūrų mėgėjos ir mėgėjai taip pat gali rinktis paslaugas pagal tai, ko norisi: pašviesinti veidą, sudrėkinti, atjauninti ir panašiai. Grožio paslaugas teikiančių klinikų ar centrų kurorte taip pat didžiulis pasirinkimas – dažniausiai jos skiriasi tuo, kokios linijos kosmetiką naudoja terapijai, kokie specialistai dirba, kokią papildomą įrangą terapijai (aparatinę kosmetologiją) naudoja savo centre.

O norintiems pratęsti SPA malonumą namuose siūloma įsigyti aliejų, aromatų ir kitų reikmenų.

Puiki dovana artimajam

Dažniausi SPA ir sveikatinimo ar gydomųjų paslaugų klientai, kaip pastebėjo I.Valaitienė, – poros ir šeimos su vaikais.

„Šeimos su vaikais dažniausiai atvyksta savaitgaliais, per atostogas ar šventes. Pastebime, kad jos labai pamėgo įvairiuose sveikatingumo centruose vaikams įrengtas erdves“, – teigė Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė. Tokiose erdvėse vaikai jaučiasi saugūs, o paslaugos atitinka lūkesčius.

Mėgstančiais individualumą taip pat pasirūpinta – naudotis SPA ir sveikatingumo paslaugomis Palangoje galima ne tik kartu su kitais lankytojais, bet ir individualiai rezervavus vietą ir paslaugą.

Palangos kurorte galima užsisakyti ir karališkus apartamentus, kuriuose įrengta sauna ir hidromasažinė vonia dviem, tad pasimėgauti šiluma ir masažais galima ir neiškeliant kojos už durų.

Kurorto svečiai turėtų žinoti ir tai, kad viešbučiuose veikiantys sveikatingumo ir SPA centrai yra atviri ne tik viešbučių svečiams. „Tad norime pakviesti ir patikinti, kad viešbučiuose teikiami SPA ar sveikatinimo malonumai atviri visiems“, – paragino I.Valaitienė.

O ieškantiems dovanų idėjų Palanga taip pat turi puikų pasiūlymą. Visi SPA ar sveikatingumo centrai siūlo dovanų kuponus, kurie gali tapti puikia dovana artimam žmogui, – galima išsirinkti kuponą tiek už tam tikrą sumą, tiek kuponą kokiai nors paslaugai ar ritualui. Tokia dovana, kurią žmogus gali panaudoti jam tinkamu metu, bus ir miela, ir įsimins ilgam.

Tad nesukite galvos dėl dovanų. Dovanokite palaimą kūnui ir sielai.

Daugiau informacijos galima gauti apsilankius Palangos turizmo informacijos centre (Vytauto g. 94) arba leidinyje „Sveikatos gidas“, kuris yra išleistas 3 kalbomis – lietuvių, rusų ir anglų.

Nuoroda į leidinį lietuvių kalba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų