Ryškėja vasaros atostogų tendencijos: keliautojai renkasi tai, kas saugu ir patikrinta laiko

Žiemai dar neįpusėjus, lietuviai jau pradeda planuoti vasaros atostogas. Kelionių organizatoriai pastebi, kad pandemija ypač pakoregavo keliautojų įpročius. Jie mažiau eksperimentuoja, pasveria galimą riziką ir dažniau renkasi laiko patikrintas kryptis, o didžiausią prioritetą skiria saugumui.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2021, 11:20 AM

Sprendimą keliauti lemia saugumas

Tarptautinis kelionių organizatorius „Tez Tour“ pastebi, kad suvienodinti reikalavimai Lietuvos turistų pamėgtose šalyse, lengvesnis procesas pasiskiepijusiems ir kelionių draudimas nuo COVID-19 padeda lengviau pasiryžti keliauti.

„Įsibėgėjęs vakcinavimo procesas ir suvienodinti keliavimo reikalavimai turi didelės įtakos turistų skaičiaus augimui, kurį stebime pastarąjį pusmetį. Labai svarbu, kad Lietuvos draudimo bendrovės siūlo kelionių draudimą, į kurį yra įtraukta apsauga užsienyje COVID-19 liga susirgusiems klientams. Tai paskatina keliautojus drąsiau planuoti ir kitos vasaros atostogas“, – sako Inga Aukštuolytė, tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ ryšių su visuomene ir rinkodaros skyriaus vadovė.

Anksti pradėti planuoti vasaros atostogas leidžia kelionių organizatoriaus suteikiama garantija, kad susirgus COVID-19 arba turint izoliuotis, klientas nepraras kelionės, tokiu atveju ji bus nukelta. Taip pat žmonės drąsiau keliauja žinodami, jog kelionių organizatorius suteikia visas garantijas dėl pasikeitimų, kuriuos gali nulemti pandeminė situacija. Būtent šios garantijos pandemijos metu lėmė ir naują tendenciją – net tie keliautojai, kurie anksčiau planuodavo atostogas savarankiškai, rinkosi keliones su kelionių organizatoriumi.

„Jeigu tam tikroje šalyje kelionės metu būtų įvedami reikalavimai, dėl kurių keliautojai turėtų anksčiau palikti šalį, kelionių organizatorius įsipareigoja juos parskraidinti į Lietuvą. O jeigu nutiktų priešingai – keliautojams reikėtų likti šalyje ilgiau, įsipareigojame pasirūpinti jų apgyvendinimu. Savo klientams suteikiame visas reikiamas garantijas, kad keliauti būtų drąsu ir saugu“, – teigia I. Aukštuolytė.

Renkasi tai, kas patikrinta laiko

Pastebima, kad planuodami atostogas, keliautojai linkę mažiau eksperimentuoti, daugiausiai renkasi tas kryptis, kurios lietuviams yra puikiai žinomos ir laiko patikrintos.

„Žiemos sezonu populiariausia lietuvių atostogų kryptimi išlieka Egiptas, traukiantis ne tik vasariška šiluma, bet ir „viskas įskaičiuota“ maitinimo tipu bei patraukliomis kainomis. Keliautojai renkasi poilsį Hurgados, Šarm aš Šeicho, Marsa Alamo kurortuose. Taip pat lietuviai aktyviai atostogauja Tenerifėje, kurioje šiuo metu lepina daugiau nei 20 laipsnių šiluma. Taip pat jaučiame augantį keliautojų susidomėjimą ne tik poilsinėmis, bet ir žiemos slidinėjimo kelionėmis. Populiariausios kryptys – Austrija ir Italija“, – sako I. Aukštuolytė.

Prasidėjus išankstiniams vasaros kelionių pardavimams, taip pat pastebima tendencija, kad didžiausią paklausą turi tos kryptys, kurias lietuviai yra pamėgę jau eilę metų.

„Matome, kad šiuo laikotarpiu keliautojai nėra linkę eksperimentuoti, paklausiausios išlieka tos kryptys, kurios žmonėms yra puikiai pažįstamos. Vasaros sezonui Lietuvos keliautojai dažniausiai renkasi Turkijos kurortus Antaliją, Alaniją, Bodrumą, Marmarį, kuriuose išlieka puikus kainos ir kokybės santykis. Skrydžiai į šią šalį prasidės jau balandžio mėnesį. Taip pat populiarumu nenusileidžia Graikija su savo salomis Kreta bei Rodu, žemyninėje dalyje esančiu Peloponesas ir naujiena – Korfu sala“, – vardija „Tez Tour“ atstovė.

Pasak jos, mėgstamiausių krypčių sąraše yra ir gražuolė Maljorka, Italijos bei Bulgarijos kurortai, temperamentingasis Sakartvelas, universalusis Egiptas. Taip pat buvo išplėstas ir kelionių į Portugaliją krypčių skaičių: šalia Algarvės regiono, jau nuo pavasario startuoja skrydžiai į Madeirą.

Naudojasi galimybe sutaupyti

Prasidėję išankstiniai vasaros sezono kelionių pardavimai kasmet pritraukia keliautojų susidomėjimą, žmonėms jau tampa įprasta pradėti planuoti atostogas kuo anksčiau.

„Eilę metų stebime tendenciją, kad lietuviai vasaros kelionėmis pasirūpina dar žiemą. Visų pirma tai lemia galimybė įsigyti kelionę pigiau. Šiais metais tai itin aktualu – per pandemiją itin daug gyventojų neatostogavo bei sukaupė nemažai atostogų dienų. Tad 2022 m. vasarą, laisvėjant keliavimo sąlygoms, matysime tikrą kelionių bumą. Tikėtina, kad dėl to pagrindinio sezono metu kils ir kelionių kainos“, – paaiškina I. Aukštuolytė.

Ji priduria, kad kitas svarbus aspektas, skatinantis atostogomis svetur pasirūpinti iš anksto – viešbučių užimtumas.

„Kuo anksčiau planuojamos atostogos, tuo didesnė tikimybė rasti būtent tokius viešbučius ir jų kambarius, kurie tiksliai atitiktų keliautojų poreikius. Laikui bėgant pasirinkimas mažėja, tad vėliau perkant kelionę tenka rinktis iš to, kas liko dar neužsakyta“, – apibendrina kelionių ekspertė.

Kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ išankstiniai 2022 metų vasaros sezono pardavimai prasidėjo šių metų lapkričio mėnesį. Keliautojams siūloma rinktis atostogas net keturiuose žemynuose, o turizmo sąlygoms dar labiau laisvėjant, bus galvojama ir apie daugiau naujienų bei egzotinių krypčių.

Parengta bendradarbiaujant su UAB „Tez Tour“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.