Išskirtinis Latgalos svetingumas ir tai, ko nepavyks pamiršti

Latvijos rytuose esanti Latgala dosni įspūdžių. Joje kiekvienas gali susirasti tai, kas priimtiniausia, ir praleisti tose vietose savaitgalius. Aktyvaus poilsio mėgėjų laukia slidinėjimo bazė „Egļukalns“. Tai – snieglenčių sporto ir slidininkų rojus!

Centre yra įrengta ir Latgalos kulinarinio paveldo virtuvė bei sumūryta malkomis kūrenama krosnis.
Centre yra įrengta ir Latgalos kulinarinio paveldo virtuvė bei sumūryta malkomis kūrenama krosnis.
Mieli ir jaukūs gyvūnėliai visus priverčia nusišypsoti, be to, mažyliams leidžiama juos pamaitinti.
Mieli ir jaukūs gyvūnėliai visus priverčia nusišypsoti, be to, mažyliams leidžiama juos pamaitinti.
Kraslavos amatų centras.
Kraslavos amatų centras.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 11, 2022, 9:00 AM, atnaujinta Feb 18, 2022, 11:51 AM

Bazėje keltuvai yra įrengti ties trimis – slalomo, čiuožimo kameromis bei šeimos trasomis. Slalomo trasoje yra du 400 metrų ilgio nusileidimo takai ir keletas tramplinų, – ši trasa pritaikyta patirties jau turintiems slidininkams ir snieglentininkams.

Šeimos trasoje darbuojasi instruktoriai, kurie pamoko pradedančiuosius slidininkus. Telieka mėgautis kvapą gniaužiančiais nusileidimais!

Tiems, kam patinka ramus pažintinis poilsis, rekomenduojama apsilankyti Kraslavos amatų centre. Iš anksto susitarus amatininkai supažindins su tradicinės keramikos, medžio drožybos, odos apdirbimo ir audimo technika.

Centre yra įrengta ir Latgalos kulinarinio paveldo virtuvė bei sumūryta malkomis kūrenama krosnis. Tai – vieta, kur galima paragauti vietos gamintojų naminių produktų.

Jeigu norisi pasimėgauti istorija ir sužinoti, kaip Latgaloje XX a. pradžioje gyveno žmonės, verta apsilankyti Andrupenės kaimo sodyboje – muziejuje. Joje taip pat galima paragauti tradicinės latgalių virtuvės gaminių ir išskirtinės Andrupėnų duonos, o iš anksto susitarus – kartu su latgaliais išsikepti duonos bei susimušti sviesto.

Išrankiems ramaus poilsio mėgėjams patiks nauji poilsio namai „Karina home“. Tai jauki, skoningai dekoruota nakvynės vieta, kur patiekiama nuostabi vakarienė. Svečiams siūloma apsilankyti pirtyje bei užsisakyti raminamąjį masažą. Tokiam pat poilsiui skirti ir svečių namai „Baltiņkrogs“. Jų virtuvėje šeimininkauja virtuvės šefas iš Ispanijos, kuris svečiams pagamina ypač gardžių ispaniškų patiekalų.

Vaikai visada apstulbsta apsilankę mini zoologijos sode „JuRita“, kuris lankytojų laukia savaitgaliais nuo 11 iki 15 val. Mieli ir jaukūs gyvūnėliai visus priverčia nusišypsoti, be to, mažyliams leidžiama juos pamaitinti.

Ar kada nors teko matyti, kaip pučiamas stiklas? Tokia išskirtinė galimybė yra tik vienoje Latvijos vietoje – Lyvanų stiklo ir amatų centre. Jame ne tik papasakojama apie stiklo gamybos tradicijas, bet galima stebėti, kaip dirbtuvėse dirba stiklapūtys bei apžiūrėti didelę stiklo gaminių ekspoziciją.

Per savaitgalio keliones verta apsilankyti Latgalos širdyje – Rėzeknėje. Joje yra nuostabi „GORS“ koncertų salė, Rėzeknės Olimpinio centro ledo arena, Žalioji sinagoga ir kitos lankytinos vietos – informacija apie jas skelbiama www.rezekne.lv/turisms.

Latgalos turizmo portale www.latgale.travel galima rasti ir minėtus, ir kitus lankytinus objektus. Jose patalpinta informacija padės suplanuoti savaitgalius.

Latgalos turizmo portalas www.latgale.travel, kuriame rasite šiuos ir kitus objektus, padės suplanuoti savaitgalį!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.