Įdomiam laisvalaikiui – kelionės legendų takais: kviečia atrasti įspūdingiausias Druskininkų vietas

Svarstančius, kur praleisti ne tik savaitgalį, tačiau ir kaip paįvairinti kasdienybę, pasitinka Druskininkai. Seniausias ir didžiausias Lietuvos kurortas pasiūlyti gali ne tik gerą poilsį – šiemet miestas planuoja sugriauti ir mitą, kad kurortuose ką veikti yra tik vasarą.

Nemuno pakrantė. 
Nemuno pakrantė. 
Raigardo slėnis. 
Raigardo slėnis. 
Miško muziejus Girios aidas.
Miško muziejus Girios aidas.
R.Malinauskas. 
R.Malinauskas. 
Meilės sala. 
Meilės sala. 
M.K. Čiurlionio paminklas. 
M.K. Čiurlionio paminklas. 
K.Dineikos sveikatingumo parkas. 
K.Dineikos sveikatingumo parkas. 
Gydyklų parkas. 
Gydyklų parkas. 
Grožio šaltinis. 
Grožio šaltinis. 
Druskininkų miesto muziejus. 
Druskininkų miesto muziejus. 
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Aug 18, 2022, 6:00 PM, atnaujinta Aug 25, 2022, 5:03 PM

Ne tik mieste, tačiau ir jo apylinkėse gausu įspūdingomis legendomis apipintų gamtos ir kultūros paveldo objektų, kuriuos lankant galima praleisti ne vieną dieną, o įspūdingi vaizdai ir vietos pasitinka ne tik šiltuoju sezonu.

Kurortas be sezoniškumo

Druskininkų meras Ričardas Malinauskas primena, kad dažnai klaidingai manoma, kad kurortai svečių laukia tik vasarą.

„Druskininkai – kurortas be sezoniškumo. Kada beatvyktumėte – čia visada rasite ką veikti.

Fizines ir dvasines jėgas atgauti padeda šimtametę kurortologijos patirtį sukaupusi Druskininkų gydykla ir sanatorijos bei modernūs SPA centrai, aktyvaus sporto mėgėjus vilioja Vandens parkas, žiemos pramogų kompleksas „Snow Arena“.

Gamtos prieglobsčio išsiilgę svečiai renkasi pasivaikščiojimus parkuose, pasiplaukiojimą laivais, pasivažinėjimą dviračiais ar paspirtukais pušynuose nusidriekusiais dviračių takais, kurie leidžia pažinti ne tik kurortą, bet ir žalias jo apylinkes.

Kultūrinis gyvenimas irgi labai intensyvus – atvykę į Druskininkus visada rasite koncertų, parodų, knygų pristatymų, edukacijų“, – veiklas siūlo Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas.

Tačiau tai – tik dalis vietų ir pramogų, kurias gali pasiūlyti miestas ir jo apylinkės.

Nepasiklysti padės programėlė

Nepasiklysti ir išsirinkti padės projektas „Druskininkai legendų takais“. Įspūdingų vietų kupinus maršrutus dabar kiekvienas gali turėti tiesiog savo kišenėje, o juos gauti pavyks keliais paspaudimais.

Audiogidas „Druskininkų legendos“ pateiks ne tik lankomas vietas. Galite atrasti įvairiausius, tiek kelionei automobiliu, tiek dviračiu tinkančius maršrutus, kurie padės susipažinti, o gal iš naujo atrasti legendomis apipintas Druskininkų vietas.

Tam, kad laiką būtų planuotis lengviau, šalia maršrutų nurodomas ir atstumas, o pasirinkus norimą kelionę galite matyti, kiek ir kokios kelio dangos teks įveikti bei ką galėsite pamatyti. Maršrutai pateikiami lietuvių, lenkų, rusų ir anglų kalbomis, o pati aplikacija yra nemokama. Ją galite parsisiųsti čia.

Projektu „Druskininkai legendų takais“ bus siekiama didinti Druskininkų krašto ir kaimyninių savivaldybių – Lazdijų ir Varėnos rajono gamtos ir kultūros objektų žinomumą bei lankomumą.

Tikimasi pakviesti svečius ne tik pailsėti ir atgauti jėgas, tačiau ir geriau pažinti įspūdingą kraštą bei jame slypinčias istorines, archeologines, ir kitas kultūros paveldo vertybes: muziejus, parkus, dvarus, skulptūras. O kur dar išskirtinis Dzūkijos gamtos grožis!

Planavimo nereikalaujanti kelionė

Sakoma, kad vien buvimas kurorte gydo vaizdais, ramybės pojūčiais, gaiviais pušyno kvapais ir geriausiomis emocijomis, tačiau kelionės legendų takais paliks ir neišdildomus įspūdžius.

Smalsumą patenkins ne tik mažesnieji, tačiau ir jau garbų amžių pasiekę lankytojai, o meilės legendos pasitiks ir nustebins tiek jaunavedžius, tiek auksines metines skaičiuojančius įsimylėjėlius.

Druskininkų meras ramina, kad po apylinkes keliauti galima ne tik pėsčiomis, todėl pamatyti per dieną pavyks tikrai ne vieną ar du objektus. Išvystyta infrastruktūra ir kelionėms tiek dviračiu, tiek paspirtuku pritaikyti takai leis keliauti patogiai, o ir nereikės sukti galvos, kaip pastaruosius atsigabenti.

„Man pačiam po darbo dienos ar savaitgaliais patinka pasivažinėti dviračiu ar riedučiais – kaskart renkuosi skirtingus maršrutus.

Patikėkite, Druskininkuose yra daugybė nuostabių gamtos kampelių – kurorto centre išsinuomoję dviratį ar paspirtuką, juos pasieksite greitai ir patogiai“, – patikina R.Malinauskas.

Dar abejojančius ar nenorinčius vargintis kelionės planavimu skubame nuraminti – tiek pramogas, tiek poilsį ar lankytinus objektus rasite vienoje vietoje.

Norinčius dar geriau susipažinti su Druskininkų miestu laukia lankytinų objektų kupini pėsčiųjų bei dviračių maršrutai, o pageidaujančius geriau pažinti ne tik kurortą, bet ir jo apylinkes, pasitiks įspūdingi piliakalniai, istorija alsuojantys ir unikalūs, tradicijas išsaugoję kaimai, be žado paliekantys dvarai bei bažnyčios, įspūdingi Druskininkų krašto gamtos kūriniai ir kiti legendomis apipinti objektai.

Kviečiame sekti naujienas – jau greitai pasidalinsime gražiausių ir dar neatrastų Druskininkų vietų sąrašu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.