Moliūgų šventė Klaipėdoje kvies siekti jubiliejinio rekordo

Šį savaitgalį Klaipėdos centrą vėl nušvies moliūgų-žibintų šventė. Ji vyks naujoje vietoje ir kvies grožėtis išskaptuotais moliūgais ilgiau – net tris dienas.

Klaipėdos centrą vėl nušvies moliūgų-žibintų šventė<br>V.Kesminės nuotr. 
Klaipėdos centrą vėl nušvies moliūgų-žibintų šventė<br>V.Kesminės nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Kesminė

Oct 27, 2022, 12:08 PM

Šiais metais Moliūgų šventė iš Teatro aikštės keliasi į kitą vietą – moliūgai nušvies skverą Danės gatvėje prie Žvejo paminklo.

Toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į Teatro aikštės prieigose vykstančius remontus.

„Perkeliame renginį tik dėl to, kad prie Teatro aikštės vyksta darbai ir dėl to bus nepatogu ten ateiti ir privažiuoti. Bet kitais metais planuojame vėl grįžti į Teatro aikštę“, – apie laikiną pasikeitimą „Vakarų ekspresui“ pasakojo Reda Rimšaitė-Kovalenko, viena iš šventės organizatorių.

Dar viena naujovė, kad šventė šiemet tęsis tris dienas. Nuo popietės vyks mugė, skambės muzika, jaukią nuotaiką kurs moliūgų-žibintų skleidžiama šviesa.

„Norime ilgiau nušviesti tamsius rudens vakarus, pratęsti gerą šventės nuotaiką. Kartu tai ir galimybė smulkiesiems verslams šiek tiek užsidirbti mugėje“, – sakė pašnekovė.

Kaip ir ankstesniais metais, organizatoriai kviečia spalio 29–30 dienomis atnešti savo namuose dekoruotus moliūgus į kasmetinį konkursą „Moliūgų moliūgas“.

Kūrybiškiausiai moliūgus išskaptavę konkurso dalyviai bus apdovanoti prizais. Nominacijų apdovanojimams šiemet įsteigta šiek tiek mažiau nei anksčiau, bet prizai – vertingesni, solidesni.

Klaipėdiečiai kviečiami aktyviai dekoruoti ir atnešti savo moliūgus, kad Klaipėdos 770-ojo jubiliejaus proga mieste nušvistų 770 moliūgų.

Pasak vienos iš renginio organizatorių, iki šiol daugiausia yra buvę apie 500 išskaptuotų moliūgų-žibintų, tad tikimasi, kad klaipėdiečiai bus aktyvūs ir pavyks pasiekti jubiliejinius 770 moliūgų.

Skaptuoti moliūgus bus galima ir šventės metu – veiks dirbtuvėlės.

Klaipėdos šventėje bus galima išvysti ir prieš kurį laiką Švėkšnoje žibėjusius įspūdingus moliūgus-žibintus.

„Ne pirmus metus bendradarbiaujame su Švėkšnos moliūgų festivalio organizatoriais, jie mums duoda savų moliūgų, kuriuos išskaptavo Švėkšnos bendruomenė.

Būna žmonių, kurie sako, kad mes kopijuojame, ką daro švėkšniškiai, bet ten visai kita koncepcija ir mes gražiai bendradarbiaujame“, – kalbėjo R. Rimšaitė-Kovalenko.

Trečiąją šventės dieną, spalio 31 d., bus galima pasigrožėti visų atneštų moliūgų ekspozicija, pasiklausyti jaunųjų didžėjų pasirodymų.

Tikslią renginio programą organizatoriai ketina paskelbti artimiausiu metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.